Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...fredag 28. september 2012

Nok en nydelig høstdag!...


 
...høsten er en fantastisk årstid!...
Både når vi har nydelig vær som idag, men også når det bøtter ned ute - og man kan krype opp i sofaen og kose seg inne...
 
 
...vi har hatt det litt trøblete når det gjelder den nye sykkelen Kristoffer fikk til bursdagen sin, den har vært til reperasjon en gang - og når samme feilen skjedde allerede dagen etter reperasjon...endte det med at vi hevet kjøpet, og kjøpte en annen ny sykkel til ham!...får håpe det ikke er produksjonsfeil på den også... :-)
 
 
...Henrik brukte de siste bursdagspengene sine, pluss at vi sponset ham litt til denne tøffe sykkelen - greit å kjøpe sykkel nå, istedet for å bruke det dobbelte til våren...
 
 
...Lasse er strålende fornøyd med å ha arvet Henrik sin gamle sykkel... :-)
 
 
...en fornøyd Kristoffer, endelig har han fått kjøpt seg tv til rommet sitt - han har brukt noen av pengene han tjente på leppefiske i sommer... :-)
 
 
...og det ble bra...
 
 
...igår var det duket for høstens første fårikål-middag, mmmmmmm - det smakte nyyyydelig!!!
Her var kjelen klar for noen timers koking, kjelen var full av lammekjøtt - store deler av kjøttet er Møksterkjøtt... :-)
 
 
...hu mor må nok på epleslang hos naboen... :-)
Mmmmmm, de eplene er kjempe gode - de er jeg oppvokst med...må nok høre med de nye naboene om jeg kan få noen epler, treet tilhørte foreldrene til min barndomsvenninne - jeg pleide alltid å kunne forsyne meg med epler i " bøtter og spann"... :-)
 
 
 
 
...åh, spy!...
Jeg er lei av pappesker, poser, bagger og plastbokser...vi hadde endelig fått unna det som sto rundt om i huset her - men så hentet Stig og jeg et par lass til fra kjelleren til mamma og pappa....og enda mer står igjen der, hvordan er det mulig å ha så mye d....???...
 
 
...brødrene brothers venter på middag...
 
 
...det stod raclette på menyen i kveld... :-)
 
 
...det fallt i smak hos både liten og stor!...vi storkoste oss, og ingen ble lei seg da vi annonserte det samme som restemiddag i morgen... :-)
 
- Sånn ellers, så begynte ungene høstferien i dag - jeg går inn i jobbehelg så vi blir hjemme de første dagene...Lasse har deltidsplass på Aktivitetskolen, så han skal dit de 3 første dagene til uken - der skal de bl.a ha aktivitetsdag ute mandag, tirsdag skal de på fotball museet på Ullevål stadion - og onsdag skal de på tur til Langsetløkka...og da de kommer tilbake til skolen etter turen, da er det nybakte boller til alle!... :-)
Kristoffer skal i bursdag til Herman, og på fotballtrening - og Henrik skal treffe Fredrik de første dagene...Men så, på torsdag - etter jeg kommer hjem fra jobb...da setter vi nesen mot fjellet, vi putter soveposene i bilen - og kjører til Bøflaten camping...fredag setter vi kursen mot MØKSTER!!!!.... 51 dager klarte vi å holde oss borte, men nå savner vi Møkster og alle på den vakre ø - så vi bare MÅ ta oss en tur!... :-) Og vi gleder oss en masse!....
God helg alle sammen, og god høstferie til dere som har det!
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Hei:))

Nydelig farge tå det treet, høsten er bare så herlig. Det har regnet 192 dager i bergen så når solen titter frem er alt glemt. Håper han får orden på sykkelen, å det er jamen lurt å kjøpe sykkel nå for da kan man spare mangen kroner. Ja eg kan tenke meg at du /dere gleder dere til å komme i orden. Vi har brukt 8 uker på kjøkkenet å det er sikkert 5 uker lenger en nødvendig. Men nå er det ok står bare noen småting igjen( gardiner). Å det fårikålet så herligt ut(nam nam) Men hva er dette raclete vet ikke om eg skrev det rett? Møgster det må eg si at nå ble jeg glad å lese det, ja det er gått å lese at dere savner stedet. Dere må ha god tur over kjøre pent... Jeg vet ikke når jeg skal til Oslo (en uke eller 10 dager til) det hadde vært kjekt det å hilst. Jeg skal til frogner det blir bare en dag/to.
Ha en fin høst ferie hilse Møgster fra meg..

Klem Yvonne, P.S hils gutta boys.