Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 10. februar 2013

Nydelig vintervær, og karneval på skolen...

 
...flotte skiforhold i marka...
 
 
...Henrik, Lasse, Stig og jeg tok toget til Snippen lørdag kl 09.55...
Det var sjåka fullt på toget, vi kom oss nesten ikke med...vi var de eneste som gikk av på Snippen, de fleste skulle til Movatn, Stryken eller lengre...da det var veldig kaldt lørdagmorgen (11,9 minus) tok vi ikke sjansen på å gå lengre pga astmaen til Lasse - og godt var det...for skiene til Lasse funka dårlig, null gli - de er klare for utbytting...
 
 
...smøring av ski...
 
 
...nydelig vær, men kaldt...
 
 
...fornøyde gutter...
 
 
...vi nærmer oss slutten på turen, her har gutta Maridalsvannet i bakgrunnen...
 
 
...dagens kjekkas i løypa... :-)
 
 
...vi hadde med oss både kakao, og annet smågodt i sekken - men det var litt i kaldeste laget til å raste underveis...så kosen ble tatt i bagasjen i bilen, på p-plassen... :-)
Vi hadde en fin skitur sammen, Kristoffer var ikke med - da han var på fotballtrening i Lørenhallen...de 2 eldste endte i slalombakken etter lunsj, Lasse var med Stig og meg på litt shopping - før han dro til Lasse i klassen sin...der var Kasper fra 2B også... :-)
 
 
 
...Spiderman...
Lasse hadde karneval på skolen på fredag, Lasse var i 100 - og gledet seg en masse!... :-)
 
 
...ekstra stas var det at det var lov til å ha med snop og brus... :-)
 
 
...morsdag...
Jeg fikk nydelige roser av gutta mine, og tegninger fra Lasse - kjempe kos!...og som seg hør og bør her i familien, egg og bacon til frokost... :-)
Ellers så har det vært en hektisk dag, Kristoffer spilte kamp kl 10.30 på Nordre Åsen i dag - de vant 7 - 1, artig å se på dem...Stine kom til Lasse, Henrik dro i slalombakken med Fredrik - Kristoffer dro etter etterhvert med Herman...Stine og Lasse koste seg både ute og inne, før de skulle i bursdag på Hopp i havet kl 16...
 
 
...fastelavensboller...
 
 
...Stine og Lasse koste seg med kremboller etter å ha vært ute og lekt i snøen...
Da disse 2 turtelduene dro i bursdag, dro vi 4 andre på middag hos farmor og farfar - det var kos... :-)
 
- Ellers så har vi 2 spente barn i hus, Henrik gleder seg veldig til vinteraktivitetsdag på Tryvann med skolen imorgen - da blir det slalom for alle pengene... :-)
Kristoffer skal ha solidaritetsuke på skolen, og starter uken med en dag på jobb med Morten til Thalina - han jobber i NRK...tirsdag har Kristoffer vinteraktivitetsdag med skolen, før de fortsetter resten av uken med forskjellige prosjekter ifht solidaritetsarbeid...det blir hektiske ettermiddager også, i tillegg til alle de faste aktivitetene til gutta - er det foreldremøte i 5a og utviklingssamtale for Kristoffer i morgen, og onsdag er det vennskapsgruppe for Lasse - mens jeg skal på FAU-møte...til helgen starter vinterferien, ungene gleder seg...vi hadde ingen store planer før i går, da ringte Kristina - en god barndomsvenninne av meg...og lurte på om vi hadde lyst til å låne hytta på Sjusjøen noen dager???...og gjett om vi vil!!!!... :-)
 
HA EN SUPER UKE ALLE SAMMEN!!!
 

2 kommentarer:

gunn sa...

Hei Bente deilige boller foresten og flotte bilder, dette er noe som blir gøy og lese når dere er blitt gamle, minnes tlbake. Jaja nok om det idag har jeg fått fatt i Ada bolette. Blankt nei, så sånn er det med den saken. Så ringte jeg til kusinen til Arne, hun som har det hvite huset ovenfor nøstet vårt- Hun skulle være der selv, jeg er veldig lei meg for at jeg ikke kunne komme med noe positivt, men sånn er det. Da er det bare Emmie knudzon igjen,hun som eier der nede med Svein, der må du ta kontakt selv, om du velger det, er ikke helt på talefot der i gården- ha det godt og lykke til. Klem og hils fra oss

Livet på Møkster sa...

Hei igjen Gunn...tusen takk for at du prøvde, da var det vel ikke meningen at vi skulle komme denne gangen - vi vet det er ekstra vanskelig med husly i påsken...ikke noe å gjøre med det...vi skal nok få en fin påske for det!...får håpe vi får til en tur til sommeren istedet, det hadde vært kos-vi savner dere alle!...vi prates,hils-klemklem :-)