Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 3. mars 2013

En helg utenom det vanlige...


...etter uker, mnd og x-antall helger med ski og snø i fokus-var det godt å gjøre andre ting igjen... :-)
Denne helgen besøkte vi MC-messen på Lillestrøm, der var det mye kult både på 2 og 4 hjul!...

 
...vi stilte oss i kø med en gang for at gutta skulle få kjøre motorsykler på en liten innendørsbane, Lasse hadde sett noe på andre siden av gjerde som han likte...
 
 
...nemlig denne!... :-)
 
 
 
...etter en "evighet" i kø, etter Lasse sin mening ihvertfall, og en liten peptalk om hvordan dette skulle gjøres...
 
 
...var Lasse klar for banen!... :-)
 
 
 
 
...full konsentrasjon, ikke like god kontroll som på ATV'n på Møkster - men det kom seg...runde for runde... :-)
 
 
...så var det Henrik sin tur, sikkerhetsutstyr er viktig...
 
 
...Henrik kjører ut på banen, litt nølende først...
 
 
 
...men han også tøffere og tøffere for hver runde... :-)
 
 
...så var det klart for show med bl.a Pål Anders Ullvålseter og Ailo Gaup...
 
 
...skal si det gikk unna på den innendørse banen de kjørte på...
 
 
...Lasse følger spent med, han bare elsker motorer, fart og alt som har 2 eller 4 hjul!... :-)
 
 
...guttaboys klare for simulator-tur...
 
 
 
 
...ingen vei tilbake...
 
 
...de hadde litt av et motorsykkel-race, simulatoren krenget - og gikk opp og ned...
 
 
 
...det falt i smak, de ville gjerne gjøre det igjen...
 
 
...disse falt også i smak hos gutta!... :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
...i det store og det hele, var det ganske MYE som falt i god smak hos dem!.... :-)
 
 
...hadde vi fremdeles bodd på Møkster hadde det ihvertfall blitt denne ATV'n til ungene, dog en litt større en til'n far sjøl... :-)
 
 
 
 
...Lasse har vært rene byggmesteren på AKS (aktivitetskolen) den siste tiden... :-)
 
 
...igår ettermiddag fikk Lasse besøk av 3 av jentene i klassen sin, de koste seg i hagen - med akebrett, snowboard og stumpeski... :-)
Her kommer Frøya i full fart!...
 
 
 
 
 
...de koste seg en lang stund, helt til det begynte å mørkne faktisk...
Frøya kom tilbake igjen idag, det gjorde Lasse B S også - så Lasse, Lasse og Frøya hadde det kjekt sammen...Anne og Kine hadde andre planer i dag...
 
 
...Lasse var helt svett både i dag og igår etter all akingen ute, da var det godt med litt melk når han kom inn - det var slutten på kartongen, derfor fikk han lov til å drikke av tuten... :-)
 
 
...guttaboys på Bekkestua...
 
 
 
 
 
 
...gutta hadde det kult i skatehallen, de var redd de hadde glemt gamle kunster - men fant heldigvis ut at de kunne litt av hvert fremdeles!... :-)
Stig og jeg gikk en tur i det nydelige været, mens gutta koste seg inne...
 
 
...lunsj i solen ute...
Før det bar inn i hallen for guttas del igjen, etter vi var ferdige der dro vi innom Thalina, Morten og ungene da vi først var i nabolaget - der fikk vi nystekte vafler,mmmm :-)
 
 
...Henrik mistet en tann idag!...
 
- Ellers så har Kristoffer vært i Hemsedal i helgen med ungdomsgruppen i bydelen, han var rimelig sliten - men veldig fornøyd da vi hentet ham nå i kveld...de fikk stått slalom i dag, men pga storm i fjellet ble det ikke noen tur i alpinbakken igår - skiheisene var stengt...
Vi har nedtelling til mormor og morfar kommer hjem, de har vær i Spania og kost seg i 4 uker... :-)
 
SISTE NYTT!!!...
- Vi reiser til Møkster i påsken, etter mye om og men - er nå togbillettene bestilt, og vi har tak over hodet på den skjønne ø...og vi gleder oss en masse, store som små!... :-)
Tusen takk Jeanette og Hanne Jorunn, for at dere er dere - og at dette lot seg gjøre!...
Ha en flott uke alle sammen!!!
 

Ingen kommentarer: