Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 17. juni 2013

Fantastiske dager i fjellheimen...


 
...på sykkelsetet...
Vi pakket bilen torsdag kveld, og vendte nesen mot Geilo litt før kl. 21 - vi dro så sent fordi jeg måtte jobbe først...men det var jo bare, tørre veier - og lite trafikk...så turen gikk radig unna, ungene var flinke - og sovnet en etter en etter hvert... :-)
Fredagen sov vi til vi våknet siden vi alle hadde lagt oss så sent, så gjorde vi oss litt kjent i nærmiljøet på sykkelen...
 
 
...lørdagen kjørte vi til Haugastøl for å...
 
 
...sykle litt på Rallarvegen...
 
 
...men først måtte vi få syklene av bilen...
 
 
...Haugastøl ligger på 1000 m.o.h., vi tenkte og sykle så langt vi kom mot Finse på 1222 m.o.h...
 
 
...vi syklet ikke langt før vi fikk den første nærkontakten med snøen...
 
 
...snøen lå på alle fjelltoppene...
 
 
 
...speilbilde...
Ingen tvil, vi bor i et vakkert land...
 
 
...første pause...
 
 
...utedo...
Syntes den var så søt at jeg bare måtte ta bilde av den...
 
 
...stri vannføring...
 
 
 
...mere vakker natur...
 
 
 
...vi syklet langs med jernbanen hele veien, enkelte steder var vi veldig nære - og Stig og Lasse fikk 2 forskjellige tog til å tute for oss ved å gi tutetegn til det... :-)
 
 
...etter hvert fikk vi litt utfordringer ifht snø over veien...
Her møtte vi noen polske turister med barne- og lastetraller, de måtte gjøre vendereise - men vi trosset snøen...
 
 
 
 
...hele familien kom seg over snøfeltet, tidvis hadde vi snø til knærne - og vi måtte bære syklene et stykke...
 
 
 
...vi kom ikke mer enn rundt neste sving, før vi traff på mere snø igjen - ungene frydet seg!...
 
 
...felgen full av snø...
 
 
...vi kom inn til Tunga, vi syklet et lite stykke videre - før vi snudde mens leken var god... :-)
Vi møtte noen hyttefolk der, og de sa det bare var mere snø innover - vi får satse på at snøen har smeltet til neste gang vi prøver... :-)
 
 
...Rallarvegen snirkler seg videre innover i fjellheimen, vi satser på å nå Finse i august - da er vi nemlig så heldige at vi får låne Idabu igjen... :-)
 
 
 
...rastepause...
Uten mat og drikke, duger heltene ikke!... :-)
 
 
...toget føyk forbi oss flere ganger...
Her skimter vi toget igjennom trær og lyng, her litt på avstand - de andre gangene mye nærmere...
 
 
...og slik gikk det med benet til Stig på hjemturen gjennom det siste snøfeltet...
Det ser verre ut enn det var...
 
 
 
...tilbake på Haugastøl, etter en kjempefin tur - ungene var veldig flinke... :-)
Syklene må lastes ordentlig på, og da vi ikke har lyst på bot - er det best å få festet bilnummerskiltet også...men det er ikke så lett å sette i kontakten, Lasse prøvde først - men Stig måtte trå til... :-)
 
 
 
...ungene var flinke til å vaske syklene da vi kom tilbake til hytta...
 
 
...nydelig solnedgang lørdag kveld...
 
 
...søndagen ryddet og vasket vi oss ut av hytta, før vi kjørte ned til Geilo sentrum og parkerte - for så å ta en runde rundt Ustedalsfjorden...
 
 
...det lå en bok i postkassen, akkurat som på Møkster - i den grønne løypen der...vi måtte stoppe å skrive i den... :-)
 
 
...vi er ferdig med runden, den var ikke så lang - 12km...
Men, det er alltid godt med litt påfyll av mat etter fysiskaktivitet - og før en lang biltur hjem til Oslo...
 
 
...for "ente" gang denne helgen, ble syklene forskriftmessig plassert på bilen...
Vel, som dere sikkert skjønner - har vi igjen hatt en super helg på Geilo...tusen takk Anne-Lise!...
Neste gang håper vi å nå Finse med sykkel fra Haugastøl, men også prøve oss på downhill i Geilolia - vi hadde lyst til å prøve det denne gangen...men det åpner ikke før 29.juni, heldigvis skal vi tilbake i månedskiftet  juli/august...og da blir det full rulle!... :-)
Bare se Her om du vil, ser ikke det rått ut?... :-)
 
- Ellers så er vi inne i den siste uken av skoleåret, det er helt vilt hvor fort året har gått - vi syntes året på Møkster gikk fort...dette har ikke gått noe saktere for å si det sånn, hjelp - hvor er bremseklossene???
Vel, det har vært en dag med full rulle i dag også - Kristoffer er på overnattingstur med klassen sin på Rottungen i Nordmarka fra i dag til i morgen...( Stig og Henrik var på overnattingstur med klassen til Henrik forrige uke...)...Henrik har vært på trening, med avslutning i dag - han spiller siste kamp onsdag før ferien...Lasse har vært i bade/grillings-bursdag på Frysja med klassen sin, de hadde det kjempe gøy!...Stig og jeg benyttet oss av "barnefri" og tok oss en sykkeltur i marka i mens, det var deilig...vel, jeg får krype til seng - skal opp kl. 04 i natt igjen for å dra på jobb...
På tampen vil jeg bare nevne at vi gleder oss til konserten på Grefsenkollen til torsdag med bl.a Vamp, fredag drar Lasse med Stine og co på Norefjell - han blir borte til onsdagen tror jeg, den dagen kommer Anders og Magnus fra Møkster til oss... :-)
Det blir en aktiv helg, vi skal gå Natteravn både natt til lørdag og søndag - i tillegg skal vi ha Linnea på overnatting...det gleder vi oss til!... :-)
 
Vel, ha en fin innspurt mot ferien folkens - og god sommer!... :-)
 

Ingen kommentarer: