Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 2. juli 2013

Besøk fra Møkster...

...endelig kom dagen da vi skulle få besök fra Mökster... :-)
Vi hadde fine, innholdsrike dager sammen - bare se her...

 
...fredagen dro vi til Frognerbadet, klare for bading!...
Torsdagen jobbet Stig og jeg, så Lasse var på Aktivitetsskolen - og sammen med dem på Reptilparken... :-)
De store gutta var på Storo senteret, og Magnus og Henrik - sammen med Fredrik, kjörte jeg til Bekkestua da jeg kom hjem i 12-tiden...för det ble hjemmelagd pizza til middag... :-)
 
 
...vi venter på t-banen på Storo, med retning Majorstuen - og Frognerbadet...
 
 
...som fiskene i vannet... :-)
 
 
 
...gutta varmet opp med hopping fra 1- og 3-meteren...
 
 
...Magnus og Kristoffer på 5'ern...
 
 
...Magnus fra 5'ern...
Kristoffer feiget ut...kanskje neste gang!... :-)
 
 
 
 
...Lasse fikk dilla på å hoppe fra stupebrettet, han var litt nölende först - men så fikk han bare ikke nok!... :-)
 
 
...vannskliene måtte også pröves ut...
 
 
...de kom ut med et plask... :-)
 
 
...det ble noen runder opp trappetårnet, ivrige som de var...
 
 
...söskenkjärlighet...
Det var godt å varme seg i barnebassenget, etter rundene i sklia - vi var ikke helt heldige med väret...selv om solen tittet frem sånn innimellom... :-)
 
 
...söskenkjärlighet her også...men Anders snudde seg akkurat da jeg tok bilde...
 
 
 
...tilbake til stupetårnet, og "hoppebassenget"...
Her er Henriki svevet, det gikk så fort - ikke lett å ha kameraet til enhver tid i riktig vinkel/zoom...
Anders hadde noen fine svalestup, og alle var flinke til å ta "bomba"... :-)
 
 
...utsikt til Wigerlandsparken fra stupetårnet...
 
 
...gutta foran Monolitten...
Da vi först var så näre, måtte vi få med oss litt kultur også - ikke bare lek og moro...
 
 
...på vei til broen der "Sinnataggen" står...
 
 
..."Sinnataggen"...
Gutta foran den verdensberömte statuen, vi måtte stå i kö for å få tatt bildet... :-)
 
 
...etter litt kultur, sto det lek og moro på programmet igjen...
 
 
 
 
 
...små og store fikk frest fra seg litt, för vi tok turen innom Mc'ern for litt fôr...
 
 
...da vi kom hjem ble det krokket i hagen, för det ble taco til middag - og film til kvelden... :-)
 

...Tusenfryd...
Vi hadde en fin dag på Tusenfryd til tross for at väret ikke var helt på vår side, vi koste oss for det - og ungene fikk ta alle atraksjonene de ville...så mange ganger de ville, det er nemlig fordelen med mindre bra vär - det er ikke like fullt i parken som på en fin sommerdag...
 
 
...i kö for tömmerrenna...
 

 
...alle kom trygt ned... :-)
 
 
..."Supersplasj"...

 
...fornöyd guttegjeng etter en tur med "Supersplasj"...
 
 
..."Tors hammer"...
Årets nysatsing på Tusenfryd i 4D.
 
 
...Lasse tok sertifikatet...igjen... :-)
 
 
...de 4 eldste + Stig tok "Japp, spaceshot"...
 

 
...alle 5 gutta tok Thundercoaster mange ganger, de satt både helt först og helt sist - gikk ut av tellingen hvor mange ganger de tok den...
 
 
...loopen tok de også mange ganger, spesielt Lasse...
Spinspider ble også poppis, först var det bare Anders som ville ta den - men det endte med at alle de 4 eldste tok den!... :-)
(se spektakuläre bilder på googel...jeg blogger ikke hjemmefra idag, så jeg kommer ikke til bildearkivet vårt - har nemlig lagt ut bilder av den tidligere...).
 
- Vi tynet åpningstiden max, til tross for väret - vi var på Tusenfryd til det stengte kl 18...og ungene var storfornöyde!...
Hjemme ble det ovnsbakt kylling med spekeskinke, ris og grönnsaker til middag - alle spiste godt!... :-)
 

...på Gardermoen...
Lasse, Kristoffer og jeg fulgte gutta helt til gaten...en sliten gjeng, de hadde värt på Engebråten med sparkesykler og skateboard för vi dro - Henrik ble igjen der med Fredrik...vi andre heiv i oss noen ostesmörbröd, og vendte nesen mot flyplassen...
Vi hadde noen utrolig kjekke dager alle sammen, og det var med glede vi kunne si ha det - i den visshet om at vi mötes igjen på Mökster om bare 3 uker!... :-)
 
 
...konsert på Ullevål stadion...
Stig fikk gratis billetter på jobben, så han og jeg var på konsert söndag kveld - kjekt med litt kjäreste-tid... :-)
 
- Ellers så er vi godt igang med siste uke för ferie, alle 3 gutta går på sommerskole i regi av Oslo kommune - og er fornöyde med det...bare morsomme ting, mange andre barn/ungdommer - og ikke minst...ingen lekser!... :-)
Kristoffer går på et kurs som heter Naturfagseksperimenter med svömming, det innebärer svömming 45 minutter hver dag.
Henrik går på et kurs som heter Snurr film, innföring i animasjon.
Og Lasse går på Matteknappen1 med svömming 45 minutter hver dag.
De var alle 3 fornöyde etter dagen igår, de 2 eldste har begge truffet noen de kjenner fra för - men også begynt å knytte nye vennskap...om ikke annet, så for denne uken ihvertfall... :-)
 
Sommerväret lar vente på seg, vi ser alle frem til sommer og sol om ikke mange dager - vi önsker alle en riktig god sommer i inn- og utland!!!
 

Ingen kommentarer: