Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 31. mars 2016

Vel overstått påske, folkens!...

Da er påsken overstått, ski og vinterutstyr er satt bort - og vi er klare for våren...men først et tilbakeblikk på årets påske i fjellheimen;


...gjengen på Ruperanden... :-)
Vi var så heldige at vi fikk låne Idabu i påsken i år, vi inviterte med oss fam Bratberg - og vi hadde noen kjempefine dager på fjellet sammen :-)
Her har vi gått på langrenn inn til Ruperanden alle 9, i nydelig vær med sol fra skyfri himmel - og så godt som vindstille!...kan det bli bedre???


...da vi kom tilbake fra skitur ble det rosevin i solveggen, fru Fosse kom en tur innom - mens resten av familien var i slalombakken...
Der var vi også dagen før, Atle, Stig og jeg var med ungdommen i bakken - på tross av mindre snø enn forventet var forholdene bra...og vi hadde en super dag i bakken :-)


...snøen var steinhard og skarete, så det var vanskelig å bygge/lage noe i snøen - men det ble nå noen hopp...og gutta prøvde og spa opp litt snø til den årlige snøbadingen, med påfølgende badstue - uten særlig hell da dette er en kveldsaktivitet, og da hadde det jo fryst på igjen...det ble snørulling, før det bar inn i badstuen... :-)


...uten mat og drikke, duger heltene ikke...
Det ble grilling av pølser til lunsj etter skigåingen, det smakte godt for liten og stor...


...mye god mat i godt drikke også...
Her nytes solen på verandaen, da ungdommen har stukket av med stolene - endte de voksne på gulvet...riktignok på saueskinn... :-)


...Line var kokka vår de 3 første kveldene, mmmm - mye god mat...her nyter vi Line's vårruller :-)


...aking i alpinanlegget :-)
Skjærtorsdag sendte vi ungdommen i slalombakken fra åpningstid til lunsj, Stig og jeg fikk oss en fin tur på langrenn innover vidda - før vi alle møttes til lunsj på hytta...det ble club sandwich, godt å få brukt opp middagsrestene fra dagen før... :-)
Etter lunsj dro 8 av oss over til Havsdalen for aking, Line ble hjemme med bok og rødvin - og litt middagsforbredelser... :-)
Vi andre var klare for litt fart og spenning!...bare se her......det var en festeanordning på akebrettene vi leide, så vi tok skiheisen opp - vi leide/hadde kort for 2 timer...det holdt, det var gøy så lenge det varte - men gurimalla så gule og blå vi ble i etterkant... :-)


...dette er helt nederst i bakken, her gikk det ganske rolig for seg - men det var brattere, og skikkelige doseringer lengre opp...og max hastigheten var opp mot 70km, så det var påbudt med hjelm!...det vites ikke om noen av våre tynet maxhastigheten, fort gikk det nå ihvertfall - og gøy var det!... :-)...barne/ungdomsbordet......voksenbordet...
Etter konsert og afterski-stemning over i slalombakken langfredag, invitert vi med oss fam Fosse på taco-kveld...hytta har fin størrelse, sådet var null problem med 14 til bords... :-)
Det ble denne kvelden som de andre kveldene brettspill på kvelden, denne gangen riktignok bare på ungdommen...


...påskeaften dro fam Bratberg hjem, vi andre tok oss en langrennstur innover vidda - før det ble en rask "bytur" til Geilo, og etterpå en rolig kveld hjemme på hytta med påskelam og gratinerte poteter...


...selfie...
Skikongen, skulle slått seg sammen med gjengen på toppen av åsen bak oss - de kom til og fra hytta si i helikopter...

Vel, dette var et kort utdrag fra påske - vi hadde som sagt noen fantastiske dager på fjellet :-)
Riktignok startet vi palmehelgen på landet med farmor, har ingen bilder fra de dagene - men hyggelig var det!...gjengen fra Kløfta kom på dagstur også, veldig hyggelig... :-)

Nå er vi klare for våren, nyt livet - og lysere tider!...

Ingen kommentarer: