Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 28. februar 2018

Vinterferien 2018 :-)


...vi reiste ut på landet onsdagen i vinterferien, og fikk noen fine dager der ute - bare se her....


...Milo elsker og grave, graver gutta et sted - kommer han og tar over... :-)...Lasse elsker også å grave i snøen...


...ser man det, der kom Milo gitt...


...Henrik og Kristoffer hadde det også kjekt ute i snøen... :-)


...jammen meg så tittet solen frem etterhvert...


...gutta lagde hoppbakke, og hei hvor det gikk - med Stig som løypemannskap!... :-)


...stemningsbilde...
Etterhvert ble det sol fra skyfri himmel, og se all den snøen - lenge siden vi har hatt så mye snø!...


...her lages det overnattingsplass...
Lasse, Stig og Kristoffer hadde planlagt overnatting ute i løpet av vinterferien - her har de begynt forbredelsene... :-)


...lunsj-tid...
Uten mat og drikke, duger helten ikke...


...Milo tok en velfortjent hvil etter all gravingen mens vi spiste... :-)


...Milo i full firsprang... :-)
Lasse og Milo koste seg sammen på skitur ned til Vika...


...oppkjørte skispor rundt hele Vika, riktignok ikke "dagsferske"... :-)


...da vi kom tilbake var Stig i god gang med reisverket til telt/snøhule-varianten sin... :-)...Lasse hjelper til med finishen...


...saft-tid...


...må prøveligges...


...den ble godkjent!... :-)


...ser idyllisk ut, ihvertfall for dem som tåler kulde godt...


...klargjøres...
Etter en god middag innomhus, og litt TV-titting - valgte noen av oss å legge seg for natten ute...


...ser jo koselig ut, Stig hadde kjøpt fakler og greier...


...da var de 3 tøffe vikingene i familien godt nede i soveposene sine, og klare for en natt ute...


...mens farmor, Henrik, bikkja og jeg trakk inn for natten...


...kaldt...
De valgte jo den kaldeste natten og sove ute, gradestokken viste 15 blå...
Det hører til historien at de sov ute hele natten, Kristoffer kom tuslende inn i 07.30-tiden - mens Lasse og Stig kom i 09.30-tiden.


...fredagen var det duket for pilketur til Varsjøen, kun Lasse valgte å gå på ski - vi andre gikk på bena....


...Henrik trakk akebrettet med ved, og div utstyr - kjekt i nedoverbakkene...hei hvor det går!... :-)


...Henrik begynte å grave bålplass......mens Kristoffer begynte med isborret...


...Henrik prøver ut sitteplassen, Lasse blåser opp liggeunderlag - og man ser Stig og Kristoffer i bakgrunnen ved hvert sitt pilkehull... :-)


...hu mor har tent opp bålet...


...pilkegutta... :-)


...pause...


...Lasse herjer på ski... :-)


...pølsetid...


...det ble en kjempe fin tur, selvom det ikke ble no' fisk...
Vi bråbestemte oss for å reise hjem på lørdagen istedet for søndag, så da ble det kino på lørdagskvelden for alle 5 - Norske byggeklosser... :-)
Det var første gang jeg var på kino på over 14mnd, etter jeg fikk virus på balansenerven har jeg ikke klart det - men med Stig sine Bose-øreklokker gikk det fint nå!... :-)

Vel, håper alle hadde/har en fin vinterferie - det skjedde litt av hvert før vinterferien her også...bl.a så var Lasse på vinteraktivitetsdag i Tryvann med skolen i nydelig vintervær og pudderføre!... :-) ...Henrik har vært på skoleball for 10.trinn, og ellers så går det mye i bandy - på den ene eller andre måten...det er mye treninger og kamper, men også div dugnader som her;


...Lasse og Stig sto på kjøkkenet, mens Henrik var banemannskap på Ready sin A-lags kamp...Stig og Henrik har gjort det tidligere også...


...Stig og Henrik på dugnad med Ready under Holmenkollmarsjen, de delte ut drikke til løperene...


...det har også vært fastelavens siden sist... .-)


...avslutter med et søtt bilde av Milo, gullgutten vår!... :-)

1 kommentar:

Fra storby til øyliv sa...

Hei familien haug. Hyggelig å følge bloggen deres. Jeg heter Marie og jeg vet ikke om dere husker meg. Jeg var endel på møkster da dere bodde her,jeg skulle gjerne sendt en Mail til dere for å spørre om noe, men finner dere ikke på fb eller noe kontaktadresse her. Kan dere kontakte meg på marieamaliemyrv»krøllalfa»outlook.com?