Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 30. oktober 2011

Tilbakeblikk på uken som har gått...

- Det har vært en noe roligere uke med bare 2 barn i huset som skulle følges opp både med lekser og aktiviteter. Kristoffer har vært en tur i Oslo noen dager før og etter leierskole-oppholdet på Brennabu, vi gleder oss nå til å få ham hjem... :-) I skrivende stund sitter han på flyet fra Gardermoen til Flesland, Stig og Henrik er der for å ta ham imot - Lasse og jeg skal ta dem imot nede på kaien her om et par timer... :-) Vi gleder oss til å få høre ordentlig hvordan han har hatt det, og kanskje vi får se noen bilder?... Tusen takk til Grefsen skole og Anne-Mette for at dere var imøtekommende og lot Kristoffer få denne opplevelsen - det er vi utrolig takknemlige for!...

- I tillegg til lekser, aktiviteter og venner har ungene vært med Stig og meg ut i båt for å sjekke hummertegnene - vi har visst mistet alt hellet... Vi tar imot tips og råd med stor takknemlighet!
I mangel av nye hummer, må vi stelle med de 3 vi har - og krabbene...


- Her ser vi til krabbe-samlekassen, Stig har snekret en ny-
og den fungerer veldig bra!


- Endelig kom de nye dekkene til atv'n, Stig jobbet og slet med dem i flere timer - før alle 4 dekk var på plass. Lasse prøvde å oppmuntre sin far så godt han kunne... :-)


- Lasse sjekker om de nye dekkene er godkjente...


- Lørdagen fikk vi besøk fra Bergen, de ankom Møkster i frisk vind... :-)
Utrolig hyggelig å se Randi og Øystein igjen, vi har ikke sett dem siden midten av desember i fjor...


- Jeg hadde lagd lapperøre, men når gjestene hadde med seg ferske, nysmurte lefser - var ikke valget vanskelig! De hadde med seg rikelig, det smakte himmelsk - dette ble igjen og er lagt i fryseren til en annen god anledning... :-)


- Kveldens middag!
Vill-lam her fra øyen med....


...med godt tilbehør som hjemmelagde fløtegratinerte poteter, grønnsaker og Stig's saus.
Og selvfølgelig en god rødvin til... :-)


- Som seg hør og bør ble det spilt Sequence til langt på natt,dette er noe alle våre gjester må belage seg på... Det er veldig gøy, og man får liksom litt dilla - må bare en runde til...


- Vi fikk en familie-gave fra Randi og Øystein, morsomt og kjempe kos!
...og ikke minst praktisk...gave fra vestlendinger til vestlendinger, ja for det er vel nesten det vi er i ferd med å bli... :-)


...her kommer gutta tilbake til Møkster med rutebåten...


- Godt å ha Kristoffer hjemme igjen, han har kjøpt seg t-shirt og lue som minne fra leirskolen på Brennabu...


- Det ble lapper til kvelds, varme tanker og en stor takk til Anette og Irene i Stavanger.
Lappene smakte akkurat like godt som de dere lager på bua i Bugdøy, men jeg har jo hatt gode læremestere.. :-)


...et smakfullt kunstverk...


- Runder av dagens innlegg med det nye tilskuddet i familien :-)
Kristoffer var med farmor og farfar til tante Elin og onkel Espen, her holder ham lille Jonas.
Gratulerer så mye med den nye verdensborgeren Elin og Espen, og tenk Linnea - du har blitt storesøster!...1 kommentar:

Randi sa...

Tusen takk for oss! Det var kos og veldig hyggelig!!! Vi kommer gjerne igjen og ser mer av øya og tester fiske lykka!
Lurer litt på hukommelsen til a mor.... Vi traff da dere voksne i Oslo i sommer!!!