Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...fredag 21. oktober 2011

Villt, vakkert og...

...helt UBESKRIVELIG!
Naturen, været og stemningen her bare må oppleves - det finnes ikke dekkende ord!
I dag regner det og blåser ganske heftig, men her om dagen hadde jeg en fantastisk treningstur i utmarken mens ungene var på skolen og Stig jobbet.
Desverre tok jeg ikke med kameraet da (en liten lærepenge til meg selv, gå aldri noen sted her ute uten kamera... ) Det var nå ihvertfall fint turvær, opphold og til tider flotte skybrudd - som skaper et spesielt, nesten trollsk lys... Det blåste kraftig, da jeg kom opp på toppene ble pusten nesten slått ut av meg - mann føler seg virkelig i livet når mann opplever naturkreftene på den måten...
Verken bilder eller ord får denne følelsen ordentlig frem - det hele MÅ oppleves... :-)

- Så her er utfordringen, hvem er neste mann/familie ut - vi er klare for å dele Møkster med flere av vennene og familiene våre... :-)
Vi har ingen besøksplaner før mormor og morfar kommer 22. - 26.des, og fam Bratberg har booket seg inn 28. el 29.des og frem til 2.nyttårsdag... :-)
- Bortsett fra at filmteamet kommer 17. - 21.nov - så er det noen som ønsker og komme på tv, er denne langhelgen et lurt valg!... :-)

- Ellers denne uken har det vært litt forskjellige fritidsaktiviteter, Stig og Kristoffer var på speideren på onsdag - da drev de med forbredelser til friluftmessen som skal være på Storebø til helgen...
Igår var vi alle på farten, vi dro med rutebåten kl 1635 til Hufthamar - Stig kjørte Lasse og meg på svømming på Hunvåkøy, Kristoffer hadde 11'er treningskamp der  han også.AIK (laget til K ) spilte mot HIL.
AIK vant 5-3... :-)

- Henrik, Anders (nabo-gutt ) og Stig dro til Eidsbøen ungdomskole på Storebø for å klatre.
Bassenget på skolen der er desverre blitt stengt pga utbedringer med ventilasjonen... :-(
Så det blir klatring nå på torsdager for Henrik, de hadde det kjempe gøy igår - det var en mann fra Norsk klatreklubb der igår, det er nemlig arrangement i Bergen i helgen - han ga tips og råd, og viste både barn og voksene en del øvelser.
Det var bra oppmøte både av barn, ungdom og voksene - og alle hadde det utrolig kjekt :-)
- Det eneste som kanskje er et lite minus er at båten tilbake til Møkster ikke går før kl 2050, men vi får mye tid sammen med ungene da - og det er kos!
Vi bruker ventetiden bl.a til å spise kveldsmat sammen, enten i bilen eller på skolen - vi kjøper rundstk og enkelt pålegg på Rimi... :-) 

- Nå forbreder jeg meg på en natt på sykehjemmet på Storebø, jeg skal jobbe kveldsvakt i dag - og begynner kl 0700 imorgen. Skal jobbe søndag kveld også, akkurat nå bekymrer jeg meg litt for båtturen over Møkstrafjorden - det blåser rimelig heftig idag igjen...
- Kristoffer reiser til Oslo imorgen, han skal fly alene - farmor og farfar tar ham imot på Gardermoen...
Mandag morgen er det oppmøte på Grefsen skole kl 0745 - da er det klart for leirskole med 7a på Grefsen de skal på Brennabu, Vasset i Valdres... :-)
Kristoffer gleder seg stort!
De returnerer fredag ettermiddag, han camper hos mormor og morfar til søndagen - da kjører de ham til Gardermoen igjen...og vi får ham endelig hjem igjen...

-HA EN FIN HELG ALLE SAMMEN!

Ingen kommentarer: