Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 21. februar 2012

Innholdsrik helg....

...det ble en innholdsrik helg både når det gjelder aktiviteter og vær!...
Jeg dro til Bergen med 0850 båten lørdag, med uniformen pent pakket ned - og ellers våt som ei katte! Det bøttet ned, og blåste og føyket godt lørdag morgen - så det var godt å komme seg på båten. I Bergen møtte jeg Randi, vi hadde en hyggelig formiddag - og lunsj sammen før Randi skulle på jobb... :-)  Jeg hadde videre en rolig og avslappende dag/kveld på Terminus - og ladet opp til jobbing søndag og mandag...
- Her hjemme koste gutta seg bl.a med en tur i båten lørdag, Lasse hadde med seg Sean - men de var ikke så tålmodige den dagen, så det ble ikke så lange turen...Hanna, Henrik og Stig spilte Cluedo også - og hadde det veldig gøy...Kristoffer var hos Magnus hele dagen, etter hjemmelagd pizza på kvelden endte Kristoffer og Henrik ut med mange av de andre barna her, og lekte mørkegjemsel - de hadde det veldig gøy!...han far sjøl i nabohuset hadde bursdag lørdag (gratulerer med dagen som var Espen!), så Stig endte opp på en nightcup eller to og tre hos naboen - og var ikke hjemme før lyse morgen...veldig hyggelig (men neste gang vil jeg være med også...)
Søndagen var det duket for familiegudstjeneste i kapellet, Stig kom seg opp - og stilte med alle ungene.
Det hadde vært en veldig hyggelig gudstjeneste, med god atmosfære - men uvant med sanger som Måne og sol og Fader vår på nynorsk...de kom litt ut av takten til tider... :-)


...inne i kapellet, det var faktisk en 15 - 20 stk der (inkl. prestefølget...)


...denne flotte modellbåten er det Arne her på Møkster som har lagd, vi har vært hjemme hos han og Gunn og sett flere av hans båter og malerier tidligere (se evt tidligere innlegg) - han er nå utrolig flink ihvertfall!...


...ellers så ble søndagen preget av veldig vekslende vær...
Det varierte fra flere pluss grader til minus 7, det ene øyeblikket var det snøstorm - det neste strålende solskinn...bare se her...

...som dere ser, veldig skiftende vær...


...Lasse og Sean koste seg en stund ute i det merkelige været...


...det var jo fastelavensøndag, så Stig måtte bake - Henrik følger spent med...


...det ble mere Cluedo-spilling før det var bolletid...


...mmmmm, boller med sjokolade inni...


...mmmmm, nå snakker vi fastelavenboller...


...tommelen opp for pappas boller og kakao fra guttaboys... :-)


...skikkelig Ole Brum, ja takk - begge deler!......mmmmmm....
(alle mine langhårete skjeggaper...har bestilt frisørtime til lørdag, det skal bli deilig!)

- Mandagen, altså igår - kom jeg tilbake til Møkster, det var til tider med livet som innsats...det var en rimelig luftig tur fra Flesland til Hufthamar til tider, og etter båtbytte på Hufthamar - over til en fiseliten båt ( i min målestokk...), Tednoen gikk nemlig ikke, var nervene i helspenn...men man kommer langt med en god skipper, og en båt som ligger godt i vannet...turen gikk mye bedre enn fryktet, og jeg takket skipperen for at han hadde gjort turen så bra for oss...heldigvis var både Hanne Jorunn og Karsten Inge på kaien da vi kom, det var nemlig ikke lett å komme seg i land - det var så drag i sjøen, så det var bare å ta dem i hver sin hånd - og hoppe i land når timeingen var riktig...(godt ingen av oss hadde med barnevogn, det var nemlig ingen landgang å gå på...)
Aktiviteter ble byttet ut med foreldresamtaler på skolen pga det dårlige været, og vi tok restene fra ribben Stig hadde stekt søndagen til middag - og bare koste oss (trivselsvekten begynner å komme mere og mere til syne...)


...se midt i bildet...
Det skjedde uvanlige ting på sjøen utenfor Møkster idag, helt tilfeldig tittet jeg ut av vinduet - og se hva jeg så...en kjempestor borerigg som ble slept utover...synd det ble litt dårlig bildekvalitet, men man kan godt skimte den...vi måtte frem med kikkert og greier...spennende å se, ikke akkurat hverdagskost...
Ellers så blir det forbredelser til bygdekafè med skulen til torsdag imorgen, småskulen blir igjen med meg på skulen torsdag - mens Øyvind tar med seg Kristoffer, Magnus, Henrik og Martin til Fysak i Bergen...dette er forbredelse til at det skal bygges en rampe her på Møkster i løpet av våren, med andre ord - en skikkelig gutte-/kosetur... :-)

- Fredag reiser vi til Oslo, bare ikke været setter en stopper for det - vi kjører over fjellet, og håper å være på Grefsen sent fredagkveld...det blir hektiske dager når vi kommer til Oslo denne gangen også, vil jo så gjerne rekke mest mulig - og treffe flest mulig!...Stig får litt angst, men det går nok greit - så lenge jeg holder tungen rett i munnen, og holder føringen... :-)
Det blir bl.a frisørtimepå ungene og meg lør, før K og H skal ligge hos kompiser, det blir slalom flere dager, Stig skal på jobb, jeg skal innom jobben, ungene skal besøke skolen, vi skal innom Limelight og se noe av ferdigmaterialet til tv-serien, vi skal på middag hos venner og familie hver dag vi er i Oslo...er det rart vi gleder oss????
Sjalabais, vi hørs!...

Ingen kommentarer: