Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 29. mars 2012

....snart påske...

....dagene flyr, og nå er det snart påske :-)


...ungene har lagd fin påskepynt på skulen, disse fine uroene ble loddet ut igår da vi hadde bygdecafè i gymsalen...


 ...selv om flere av de fastboende her på Møkster ikke var på øyen igår, hadde vi flere besøkene - og tjente en god slant til klassekassen... :-)
I går stod det pølser i brød/lompe, fruktsalat med yoghurt og nystekte lapper med syltetøy på menyen - det falt i smak, og det var jo hyggelig!
Legg merke til de fine "fuglematerene" i bakgrunnen av bildet, ungene har lagd dem på skulen - meisebollene som henger på er også selvlagde...


...dagens, ukens og månedens begivenhet - ihvertfall for ungene - idag kom SKATERAMPEN :-)


...riktignok i noen små...


...noen litt større...


...noen lange og tynne...


...mange lange og tynne, men tilsammen veldig tunge - og en stor, og ikke fullt så tung en... (men vinden tok godt tak i den store flaten...)


...øyens sterkeste måtte breske seg litt i dag også, med de siste store delene... :-)
Ja, for rampen kom i mange løse deler - så nå verker ungene på når vi skal begynne å montere den... :-)

- Å få rampen på land var resultat av et godt samarbeid blant gamle og unge, fastboende, en av skuleassistentene og båtmannskapet...kanskje en ekstra takk til nettopp båtmannskapet, de er så tålmodige med oss her på Møkster - vi drar med oss det meste på båten, både av store og litt mindre ting...og tang... :-)


...årets flått-sesong er i gang, her fjerner Stig en flått Lasse fikk i ansiktet ( rett ved øyet ) idag...
Så nå må vi begynne å sjekke tidlig og sent, ungene som er så mye bak i skogen her og bygger på trehytten sin...


...apropo påske, fikk nydelige påskegule roser av Stig i dag... :-)


...jeg har fått påske-egg idag...
Alle AIK-svømmeinstruktørene fikk påske-egg idag, utrolig hyggelig!...
Vi har kost oss på svømmingen idag, både Henrik og Abelone - og Lasse og jeg. Kristoffer har spilt treningskamp idag, de vant 3-1...

- Vel, vi begynner å komme skikkelig i påskemodus, det skal bli deilig med noen dager fri sammen alle sammen - Stig har tatt seg fri nest uke han også... :-)
I morgen får vi besøk, Petter og Sander kommer - det blir hyggelig!...om 14 dager kommer Hilde og Øyvind med guttene sine, og 14 dager etter det igjen kommer kompisen til Kristoffer, Herman, og familien...samme dag som de drar, kommer farmor og farfar - før da tante Elin og onkel Espen og ungene og Marit og jentene kommer i forbindelse med 17.mai...som dere skjønner har vi masse hyggelig besøk å se frem til i ukene og mnd som kommer, vi syntes det er kjempe kjekt at så mange har lyst til å komme og besøke oss - og å ta litt del i vårt lille eventyr...utover disse besøkene så kommer mormor og morfar til oss i forbindelse med bursdagen til Henrik, altså rundt den 8.juni - og fam Bratberg har ymtet frempå om en uke i mnd.skiftet juli/august... :-)

- Oppdatering når det gjelder dokumentar-serien Liv og røre, så ser det nå ut til at den blir ytterligere utsatt - og at sendetid ikke blir før til høsten...litt kjedelig, men det er sånn det er... Limelight film og tv sender et filmteam til oss i slutten av april, det blir noen siste opptak hos oss da - bl.a fra det nye huset...

På tampen...ønsker alle i familien, venner og bekjente en riktig god påske - enten den tilbringes på fjellet, i byen - eller rett og slett på en øde øy... :-)

1 kommentar:

Møkster Bu- sa...

Koselig å se bilde av bygdakafeen! Skulle vært der. Godt med ferie. Får håpe været blir bra nok til maling av hus, beising og montering av skaterampe +++.

Snakkast.

Mona.