Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 11. april 2012

Da var hverdagen igang igjen....

...overgangen til hverdagen er alltid hardere enn overgangen til ferie og fritid, det var tungt å komme igang igår tidlig - det gikk bedre i dag... :-)
( må kommentere at vi nå har passert 100 innlegg, ikke værst syntes nå jeg!...)


...merkedag på Møkster igår...
Endelig var det klart for åpning av Propellen barnehage :-)


...barnehagens aller første samlingsstund...
Vi koste oss med sangkort, ungene fikk trekke på tur - så sang vi sangene de trakk.


...barnehagen skal bake brød og rundstykker til eget forbruk i begynnelsen av hver uke...
Her baker ungene egne rundstykker, ellers så var vi en tur ute og koste oss - før vi gikk inn igjen.
Ungene var ivrige med de nye lekene som er kjøpt inn, det var fullt liv!


...ikke mye liv her ihvertfall...
Stig ligger rett ut etter middagen idag, har nok tatt på på ham også å begynne hverdagen igjen... :-)
Igår var Stig og Karsten Inge sporty, og hadde åpen gymsal for ungene - det gikk i fotball og innebandy...
Ellers så gleder vi oss til svømming og fotballkamp imorgen ettermiddag, og fredag får vi besøk - det blir koselig!

1 kommentar:

Møkster Bu- sa...

Koselig å se bilder fra den første barnehagedagen! Og fin overgang fra aktive bakere til en utslått Stig. Måtte le.