Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 19. april 2012

Snart helg, igjen...

...ukene flyr, hvor er nødbremsen???...
Syntes liksom tiden flyr fra oss nå, ukene går så fort - og helgene enda raskere...det skjer mye i helgene fremover, vi har både 1. og 17.mai rett rundt hjørnet - og mellom der skal det være "Ompakveld" her på Møkster...vi skal ha en hel del besøk fremover som vi gleder oss masse til også... :-)  ...forrige helg hadde vi besøk, utrolig hyggelig - denne helgen har vi "fri"...riktignok skal jeg til Bergen imorgen, for så å ta toget til Ål - det er Skarverennet til lørdag - og jeg er så heldig at jeg får oppleve noen hektiske timer på jobb i toget mellom Finse og Ustaoset lørdag morgen/formiddag... :-) ...skal se etter deg Ann Kristin!... :-)
Stig og ungene får forhåpentligvis en fin helg, det er meldt stille og rolig vær - så de har planer om å sette garn... :-)

Vel, la oss ta et tilbakeblikk på uken som har gått....


...Henrik skyper med Fredrik, de har det veldig kjekt sammen - ordner og står i, og ler masse sammen... :-)
Her sitter Henrik med benet høyt, det er ikke så ofte han har tid til det - det går ofte i hundre selv med brukket ben....må si jeg er imponert over ham, han har ikke klaget en eneste gang - er ute med de andre barna en god del...og sover gjennom hele natten...det eneste han er litt lei seg for er at han ikke får skatet med det første, og de andre får skatet så mye - og i "værste" fall lærer de seg en masse nye triks...


...mandagen var vi på skoletur til Selbjørn skule, der ble Hopp for hjertet-aksjonen dratt igang med selveste Ordføreren og lensmannen i full aksjon...her er lensmannen med og slenger tau, mens ordføreren hopper - med ordførerkjedet på... :-)


...vi fra Møkster skule var litt avventene først, vi er ikke vant med så store forhold - så vi må se det hele an litt først... :-)


...men, det tok ikke lange tiden før elevene ved Møkster skule heiv seg inn i "hoppe-verden" - se som de koste seg...


...Martin og Lasse i aksjon, Lasse har ikke hoppet så mye tau enda - har liksom ikke hatt tid til det...her prøver Martin å hjelpe Lasse ved å holde ham i hendene, slik at han skulle hoppe i riktig takt - det gikk ikke helt etter planen... :-)


...Møksterunger i farten...
Henrik måtte av naturlige årsaker finne på noe annet, så han hadde med seg fingerboard - og lekte sammen med noen andre barn i bakkant av bilen vi ser på bilde...Lasse var mere interessert i å leke i skråningen i bakgrunnen av bilde, men alt i alt koste de seg alle sammen... :-)
Etter vi var ferdig på arrangementet på Selbjørn skule, hadde vi litt tid i Bekkjarvik hvor vi da spiste lunsj - før vi tok bil/buss til Eidsbøen ungdomskule klare for svømming...med andre ord, en heldags utflukt!... :-)


...tirsdagen jobbet jeg i Propellen bhg, Jeanette hadde lagd deilig grønnsaksuppe med pølser - som vi spiste nede ved stranden...mmm, det smakte deilig!


...det er ikke alle som er like heldige med barnehagen sin, Møkster er et eldorado for ungene - og se hvilke omgivelser vi kan nyte lunsjen vår i...


...i mangel på småkrabber i sjøen, snudde vi på de fleste steinene på stranden - vi fant en masse biller og andre småkryp da ja... :-)


...ellers så er det alltid gøy å kaste stein...


...åh, som vi koste oss ved stranden!...


...både til og fra stranden måtte vi stoppe opp ved noen av sauene, det er fantastisk å kunne ta del i lammingen på den måten vi gjør - det kommer nye lam hver dag enda!


...Henrik fikk "god bedring"-gave av fam Bratberg, og som Line sa - det er en premie for at han har vært så flink til å lese flere av bøkene også... Tusen takk, det gir motivasjon!...og dvd'n er allerede sett en gang, det blir sikkert ikke den siste... :-)


...badenymfe nr. 1... :-)

...det er torsdag idag, Lasse og jeg har vært på svømming - riktignok ble det bare Lasse som badet da hu mor hadde pakket med alt bortsett fra badedrakten sin... :-(
Hei hvor det går, litt fort i svingene innimellom ja...men, da hadde jeg jo muligheten til å ta bilder av Lasse om ikke annet...åh, som han koser seg i det våte element - det beviser disse bildene!... :-)


...vi fikk haike med Karsten Inge på vei hjem, her sitter ungene inne på båten hans - Møkstranissen...


...kapteinen og Stig i ivrig samtale om et eller annet... :-)
Det er alltid deilig når vi kan sitte på med Karsten Inge, vi kommer hjem over 2 timer tidligere enn om vi måtte ha ventet til rutebåten...

Vel, god helg folkens - håper dere får en finfin helg...det satser vi på at vi får!...

Ingen kommentarer: