Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...fredag 7. september 2012

Vi har fått tenåring i hus!...

 
 
 
Gratulerer med dagen, Kristoffer!
...vi har en 13-åring i hus, det flagges både hos oss - og hos nabo'n (mormor og morfar...). Vi har strålende SOL fra skyfri himmel, men de store sommertemp er fraværende - det er 8,3 grader i skrivende stund...igår var det rim på hustakene i veien nedenfor oss, og jeg hørte flere av de reisende på toget igår hadde skrapt is på bilvinduene - med andre ord, vi går høsten i møte om vi vil eller ikke!... En fantastisk sensommerdag får vi nå ihvertfall i dag, og den skal nytes!... :-)
 
 
 
...som seg hør og bør i denne familien når noen har bursdag, blir det sang, flagg og gaver på sengen... :-) Kristoffer har bl.a til nå fått ny sykkel, seng, joggesko, treningstøy og annet stilig tøy - skjønner at han er blitt ungdom!... :-)
Ungene er sendt på skolen, Stig har dratt på jobb - og jeg skal male og pakke ut av bagger og esker...før jeg da begynner på jobb kl 2047, men før det skal vi kose oss med en god middag - og skoleboller (...det skal jeg nok alltids klare å bake, jeg har jo fått meg en ny,fin kjøkkenmaskin - og den vet jeg hvor står henne!...) Lasse skal i bursdag til Lasse i klassen sin i dag fra kl 1730 - 1930, det gleder han seg til!... Kristoffer sin bursdag blir som sagt feiret til mandag med kompiser, de skal bowle og spise pizza - familiefeiringen får vi ta etter at vi kommer hjem fra Barcelona...
Ha en fin dag alle sammen, hvor enn du befinner deg i landet - eller verden!... :-)
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei:))

Gratulerer med dagen til gebursdagsgutten. Stor klem til dere alle. Ønsker dere fin fin tur. klem fra yvonne

Livet på Møkster sa...

Takk for det, Yvonne!... :-)