Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 14. oktober 2012

Man har det ikke mere gøy....

 ...enn man gjør det til selv... :-)

 
 
...vi vasset i løv igår...
Ungene samlet favnen full, telte til 3 - og kastet det høyt til værs... :-)
 
 
...badenymfene våre...
Henrik og Lasse badet sammen på fredag kveld, de koste seg - og lekte bl.a med "badeskum-blyanter"... :-)
 
 
...lørdagen var vi bl.a. innom den nyåpnede mathallen "Vulkan"...
 
 
...vi fikk tilbake litt av den samme følelsen som da vi var i Barcelona tidligere i høst, riktignok er mathallen mye, mye mindre enn der - men det er så absolutt en start!...
 
 
...det var et yrende folkeliv, og man blir fylt med alle slags sanseinntrykk - lukt, lyd og ikke minst hva man kunne se av forskjellige folk og dyr!... :-)
 
 
 
...Lasse siklet på sjømaten... :-)
Men, de hadde mye annen god mat der òg - også for de spesielt interesserte, nemlig harelabber...i Barcelona hadde de jo hele, flådde harer i diskene sine...
 
 
...mye god, og spennende ost var det der også - denne nøkkelosten syntes gutta var litt morsom...
Vel, besøket frister så absolutt til gjentagelse - men da uten barn...så jeg har sagt til Line og Ann Kristin at neste gang sender vi ungene på kino (Ringen kino er like i nærheten...) - og så går vi voksene på Vulkan imens!...det setter nok gutta våre pris på òg, det var nemlig mye god mat og drikke å få kjøpt der... :-)
 
 
...det ble fyring i peisen igår, det var deilig å høre det sprake - mens regnet trommet på vinduene...
 
 
...kveldskos...
 
 
...vi koste oss alle 5, det er første gang vi hadde biff og bakt potet med alle 3 barna - det kommer garantert ikke til å bli siste!...som Lasse sa, pappa - dette er det beste jeg har smakt!...dette må vi ha igjen... :-)
 
 
...Stig og jeg har vært på navnefest-sermoni i Rådhuset idag...
Festsalen er en flott sal, med dekorative lysekroner - og fin utsikt over Oslofjorden...
 
 
...Oslo Rådhus er et ærverdig bygg, med alle de flotte vegg maleriene - og den store takhøyden...en fin ramme rundt en stor dag, for alle de 18 barna - som var dagens midtpunkt idag... :-)
 
 
...dagens midtpunkt, og solstråle i vår familie - var lille Eirik...her sammen med en veldig stolt storesøster, og foreldre under sermonien i Rådhuset idag...
Gratulerer med dagen, alle fire!...
 
 
...kusinene, som er som søstre!...gla' i deg, og dere... :-)
 
 
...lillemann og meg...
Vi var på etterfølgende lunsj, kaffe og kaker - hos foreldrene til Morten. Der hadde vi det veldig hyggelig, godt selskap - og god mat / kaker... :-)
 
- Ellers så har vi kjøpt oss ny bil, vi får den tirsdag eller onsdag - og vi gleder oss veldig til det!...nærmere om bilen vil bli dokumentert etter at vi har fått den... :-)
Ha en fin uke folkens!...
 

Ingen kommentarer: