Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 8. januar 2013

Aktiv helg...

 
...tommelen opp!...
Henrik og Fredrik sto på snowboard både lørdag og søndag, de er begge meldt på snowboardkurs etterhvert - og gleder seg til det... :-)
 
 
...mmmm, dette smakte nydelig...
Vi er litt matlei etter julen, men forrige ukes Kiwioppskrift - fristet...vi lagde Go'helg Svin ytrefilet med mango, lime og chili på lørdagkveld...mmm, det smakte godt - og anderledes...risen var byttet ut med couscous, som vi blandet med mango, vårløk, chili og limesaft - i tillegg hadde vi litt grønn salat, og ytrefilet av svin stekt i soyasaus og honning...
 
 
...Kristoffer var på kick off med fotball-laget sitt i helgen, fra kl 18.00 fredag - kl 17.00 søndag...han kom rimelig sliten hjem søndag, men hadde hatt det gøy - de hadde vært 45 ungdommer + trenere og støtteapparat...flere oppgaver ble delegert, vi fikk i oppgave å levere x-antall skoleboller i løpet av lørdagsettermiddagen...en vellykket helg med masse trening, mye moro - og sosialt samvære... :-)
 
 
 
...det ble mere slalom- og snowboardkjøring søndagen på oss 4 som var hjemme, i tillegg var Fredrik med... :-) ...Lasse skulle etterhvert i disco-bursdag, så han og jeg dro hjem litt før de andre...etter at jeg hadde levert Lasse, var det bare å brette opp ermene - og skrelle grønnsaker...jeg lagde fersk suppe med høyrygg, mmm-det var godt...og med Stig og Bente's hjemmelagde sur-søte løksaus, spiste vi bra alle sammen... :-)
 
 
...årets pepperkakehus, klar for knusing...
 
 
...3 ivrige pepperkakeknusere, klare for action... :-)
 
 
...ingen sak for disse gutta, etter hvert sitt slag - lå denne haugen igjen...
Mmmmm, frotse i pepperkake og godteri - selv på en søndag...
 
 
...pepperkakekalenderen i kjøkkenvinduet er for lengst byttet ut med Lasse sine utklippede snøkrystaller...
 
 
...Stig's lutefisk-tallerken... :-)
Måtte bare legge ut et bilde av lutefisk-middagen vår her for et par uker siden, flere har spurt hvordan det gikk etter at jeg blogget om at vi skulle ha det til middag...glemte visst helt å legge det ut, og det ble jo så godt - litt finjusteringer neste gang bare...men for all del, til første gang å være - besto Stig med glans... :-)
 
- Hverdagen er så absolutt igang igjen etter jul- og nyttår, skolearbeid, tannlegebesøk, bursdagsselskaper, ha med/ være med venner hjem og div fritidsaktiviteter som fotball, streetdance og svømming - og selvfølgelig slalom/snowboard...Stig står i skrivende stund i kjelleren å glider div ski, vi reiser nemlig til Geilo til torsdag - fam Bratberg joiner oss fra fredagen...vi gleder oss en masse, det er meldt kanonvær - så vi satser på at det slår til!... :-)
 

Ingen kommentarer: