Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 16. april 2013

Dagene flyr....

...det samme gjør ukene, og vips - så er det vår og sommer... :-)
Riktignok har vi hatt noen grå, og regntunge dager de siste dagene - men det er egentlig greit...regnet tærer på den siste snøen, veiene er bare - men det er endel snø igjen i hagen enda...
Vel, med våren hører div fotballcuper med - Kristoffer har riktignok spilt aktivt fotball gjennom hele vinteren...men nå kommer ute-cupene, bare se her....

 
...delt 3.plass for Skeid på Flisekompaniet cupen på Hamar sist helg... :-)
 
- Kristoffer, og de 16 andre på laget hans - og 2 av trenerene dro med buss fra Skeidbanen fredag ettermiddag, klare for innsats på cupen - og stemningen var på topp!... :-)
Etter at Kristoffer var avlevert, var det full jobbings for oss andre - det skulle være loppemarked på skolen lør og søn...dette var en gylden sjanse for oss til å få ryddet litt i kjelleren vår... ;-)
Det ble et stort tilhengerlass til Brobekk gjenvinningsanlegg, og mye fint til loppiset også - altså vinn - vinn for flere parter... :-)
Lørdagen hadde vi andre div planer, Henrik skulle i bursdag på Megazone med hele klassen sin - det gledet han seg veldig til...da både Henrik og Kristoffer var opptatt med sitt, var det hyggelig å finne på noe med Lasse - Stig og jeg dro på kino med ham... :-)
Da vi kom tilbake tidlig ettermiddag, fikk Lasse besøk av Emil - de koste seg både ute og inne...etter middag ble det familiekos i sofaen med snop, og film - En pingles dagbok 3... :-)
 ...søndagen bestemte vi oss for å dra til Hamar for å se på Kristoffer, laget hans vant alle kampene på lørdagen - så de kom til sluttspillet søndagen...
Henrik ville heller være sammen med Fredrik, de dro etterhvert på BMX show med Atle - det hadde visst vært poppis!...
 
 
...peptalk...
Her er gutta samlet i pausen, i den første kampen søn - de ligger her under med 1 mål...
 
 
...det var en god del av foreldrene som hadde tatt turen opp til Hamar søndag, noen kom faktisk på lørdag også...
 
 
...full aktivitet på banen...
Gutta holdt seg varme utpå banen, litt verre var det for oss på sidelinjen - det var surt og kaldt...
 
 
...se hvem andre som tok turen til Hamar søndagen...
Det var en utrolig hyggelig overraskelse at alle 4 fra Kløfta kom en tur også!... :-)
 
 
...Lasse og Linnea fant tonen som alltid... :-)
 
 
...turtelduene poserer for fotografen... :-)
 
 
...godt plassert på nakken til mamma...
Det er ikke bare bare å være 1,5år på fotballcup, det var trangt mellom banene - og hvilken side av de hvite strekene kunne jeg være på igjen???... :-)
 
 
...gjensynsglede...
Linnea løp Kristoffer i møte etter kampen, åh det ble en god klem...
Kristoffer etter kampen de etterhvert utlignet på, og hvor de da gikk videre på cup-regelen ved uavgjort kamp...nemlig at det laget som sist fikk mål, gikk videre...
 
 
...det var flere som ville hilse på...
 
 
...lunsj på Mc'ern...
Vi hadde drøye 2,5 time å slå ihjel til semifinalen - vi tok med ungene til sentrum...vi var sultene og kalde, så det var godt å komme inn - Linnea og Lasse bestemte hvor vi skulle spise... :-)
 
 
 
...mye av grunnen til at det ble Mc'ern, var pga lekekroken som er der - her er de i "klatreslottet"... :-)
 
 
 
 
 
...etter matinntak, må man få ut litt energi - vi fant en fin lekeplass rett ved p-plassen...
 
 
...tilbake på banen...
Her har Linnea og Lasse vært i kiosken helt selv, de delte og koste seg - med både sjokolade og bacongull... :-)
 
 
...lillemann, med storemann... :-)
 
 
...pokaloverleverelse...
Gutta tapte siste, og eneste kamp - de endte på en flott delt 3.plass!...
 
 
...slitene, og litt skuffede...
Men de gjorde en bra cup, så alt i alt er de nok fornøyde også...men de var ikke like full av liv som da de dro hjemmefra på fredag, kanskje ikke så rart - mye trening/ fysisk aktivitet...og lite søvn...
 
 
...de tok ikke "bøtta" hjem, men de fikk nå en fin pokal likevel... :-)
 
- Neste helg blir også preget av fotball, da arrangerer Skeid Frank Varners cup - og Kristoffer sin årgang står for tur når det gjelder dugnad og frivillig innsats for å få gjennomført cupen...
Henrik sitt lag skal også være med, så han skal spille kamper på lørdagen...
 
- Ellers så skal Stig og jeg på konsert med bl.a Vamp på Grefsenkollen 20.juni, sammen med bl.a Morten og Ann Kristin, Line og Atle...vi blir 10 stk som skal gå sammen, vi gleder oss - supert tiltak Ann Kristin!... :-)
Så derfor går det endel i Vamp hjemme nå, kanskje spes i Månemannen - men en av Stig sine gromsanger den siste tiden er og har vært Tir n'a Noir (...lenge før vi visste at vi skulle på konsert...)...t.o.m ungene synger på Månemannen nå... ;-)
 
Ha en superduper uke alle sammen!
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei... Da ble jeg nr. 40.000 ikke værst det. Kjekt å få låv til å følge bloggen deres. Håper turen tul Møgster gikk fint.. Tenkte meg en tur ut der i uken som kommer blir båten ferdig vasket etter den lange vinteren. Hilse alle sammen klem fra meg til dere alle.

Mvh yvonne.

Livet på Møkster sa...

Hei, Yvonne...så hyggelig at det var du som ble nr 40.000 :-)
God tur til Møkster, vi hadde det fantastisk der i påsken - håper på en uke rundt Olsok der ute... :-)
Ha en fortsatt finfin dag, klem Bente