Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 8. april 2013

Skisesongen avsluttet på Geilo...

 
...herlig langhelg på Geilo... :-)
Guttaboys klare for skitur til Ruperanden, Kristoffer kom opp en dag etter oss sammen med mormor og morfar - jeg er sykemeldt etter fallet mitt i Bergen...derfor bare 3 glade gutter på tur her...
 
 
...Stig klar for skiløypa, han gikk på bena ned til løypa - mens gutta...
 
 
...tok snarveien gjennom bushen... :-)
Hu mor sto igjen med tårer i øynene, skulle så gjerne ha vært med dem på tur - trøsten var at det var godt å sitte i solveggen... :-)
 
 
...gutta kom frem til cafèen på Ruperanden, det ble en fin tur på 12km...
 
 
...her nytes det en velfortjent brus, og en sjokolade i solveggen - svette og herlige!... :-)
 
 
...på Ruperanden var det bygget en fin snøborg, legg også merke til det nydelige været... :-)
 
 
...kruttet var ikke helt oppbrukt, de hadde litt å gi på tilbakeveien også...
 
 
...Idabu...
Stor, fin hytte - denne gangen bodde vi i vestsiden...da vi var der sist med fam Bratberg, bodde vi i østdelen av hytta - vi håper vi får låne den igjen til sommeren...da skal vi ha med sykler i stedet... :-)
 
 
...flott utsikt fra hytta, vi ser rett ned på Kikut Fjellstue - i bakgrunnen har vi deler av slalomanlegget i Vestsiden...helt i bakgrunnen har vi Hallingskarvet... :-)
 
 
...Kristoffer, mormor og morfar kom opp til oss fredag ettermiddag - da bar det rett ut i snøen med ski på bena...Henrik og Kristoffer hoppet på ski nedenfor hytta, det ble latter - og knall og fall... :-)
 
 
...lørdag og søndag ble det slalom på Stig og gutta, de storkoste seg i nydelig vær - skulle så veldig gjerne ha vært med dem!...
 
 
...etter en deilig skinkestekmiddag som mormor hadde lagd på lørdag, var det på med bobletøy igjen - og ski og akebrett...
 
 
...Kristoffer og Henrik på jakt etter en bra bakke å sette utfor... :-)
 
 
...i svevet...
Kristoffer satte utfor, det endte med knall og fall... :-)
 
 
...Lasse lagde seg en snøstol...
 
 
...mere hopping...
 
 
...og mere fall... :-)
 
 
 
...som seg hør og bør, snøbading - det hører med!...
Kristoffer var også med, men han ville ikke avbildes i underbuksa...etter hyl og skrik, og noen seiersrunder på Lasse - ble det opphold i badstua, før dusjings... :-)
 
 
...voksenkos etter ungene var lagt...
 
 
...søndag 7.april hadde jeg bursdag, siden jeg allerede hadde stått opp - ble det bursdagsang-synging på vei inn i stuen... :-)
 
 
...gutta mine, litt trøtte - men jeg er gla'i dere!... :-)
 
 
...etter frokost ble det bursdagsfeiring med kake og brus/kaffe...
Dette ble en fin avslutning på skisesongen, gutta har kost seg i skisporet og i slalombakken - jeg er litt lei meg for at jeg ikke kunne være med dem...men alt i alt har vi nok en gang hatt en super helg på Geilo, som sagt - vi håper på å komme igjen til sommeren...men da med sykler på biltaket... :-)
 
 
...apropo sykler...
De ble tatt ut etter at vi kom hjem fra Møkster, altså siste dag i påskeferien - så nå håper vi bare på at våren skal komme for fullt...og at den siste snøen skal forsvinne...
 
 
 
...fornøyde gutter...
Har ikke bilde av Kristoffer, da det er han som er fotograf her - men han er fornøyd med å ha fått ut sykkelen han òg... :-)
 
 
...1.april...
Stig var ute å hakket is, det er greit å hjelpe til litt ifht snøsmeltingen...man skimter flagget, mormor hadde bursdag da - gratulerer med dagen som var!... :-)
 
 
...legobygging ute...
Mormor og morfar var i Berlin, og da hadde de med seg lego hjem til de 2 minste - mens Kristoffer fikk en parfyme han ønsket seg... :-)
 
- Vel, i skrivende stund er det nydelig vær i hovedstaden - og det er 5,6 pluss grader...vi tar imot våren med åpne armer nå... :-)
 

Ingen kommentarer: