Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 29. mai 2013

En herlig tid...

 
...våren og forsommeren er en fantastisk tid, det spirer og gror på alle kanter - og blomsterduften henger i luften...
 
 
 
...dette må nytes, den korte tiden alt står i full blomst... :-)
 
 
 
...i tillegg til fotball, går det mye i sykling for tiden - her er hele familien klare for tur rundt Maridalsvannet...det er en tur på ganske nøyaktig 2 mil, fra vi sykler hjemmefra til vi er tilbake. Denne dagen hadde vi bare med oss drikke, ikke niste da vi dro rett etter frokost...men det var åpent tun på Maridalen gård, der var det bl.a pølser og saft - og forskjellig aktiviteter den dagen...gutta sa ikke neitakk til litt fòr... :-)
 
- Ellers så er Stig blitt bitt av sykkelbasillen, og jeg prøver å henge med - med mere eller mindre hell... :-)
Vi prøver å få til 3-4 turer i uken, minst en av dem med ungene - mandager har Lasse sykkeltrening med Rye...da sykler Stig på egenhånd, og jeg henger meg med hvis jeg ikke jobber - denne mandagen syklet vi til Ullvålseter, og litt lengre inn i marka - åh som jeg hater de oppoverbakkene!...men det er veldig morsomt å sykle dem ned igjen... :-)
Igår fikk vi oss en tur med forviklinger, vi syklet oss rett og slett litt bort - vi skulle sykle til Kikut, og gjøre en rundtur ut av det...vi kom oss til Kikut, men istedet for å sykle tilbake den veien vi kom - prøvde vi oss på en rundtur...det så jo så greit ut på kartet på pc'n hjemme før vi dro...som dere sikkert skjønner gikk ikke det så bra...vi kom oss til Kobberhaughytta, derifra ble det gjennom skauen på turstier ( ikke beregnet for sykler...) i 4-5km!...vi var temmelig gående da vi endelig kom oss tilbake til Bjørnholt (gjennom skogen, ikke på skogsbilveien...), da var det bare 8km ned til Hammeren - og Maridalsveien et lite stykke tilbake til bilen...vel, det ble en tur på 4 mil - istedet for 3 som Stig hadde planlagt...og vi var borte i over 4 timer, da er det godt barna begynner å bli store - og at mormor og morfar bor veggivegg!... :-)
 
Det nærmer seg sommer, det er under 4 uker igjen til ungene har sommerferie - og tiden fremover er fyllt opp med div sommeravslutninger og overnattingsturer med klassene til de 2 eldste...
Bursdagen til Henrik nærmer seg, han skal feire dagen med Sander og Mathias på Megazone i dag faktisk - hele klassen er innviter + Fredrik så klart...det blir nok livat, 24 barn - og mye moro, med laserskyting, rodeo og hinderløype... :-)
 
- Ellers så har vi nedtelling til ferie alle sammen, vi skal 2 uker til Tyrkia i sommer - den ene uken skal vi sammen med mormor og morfar :-)
 
 
...se bare her, er det rart vi gleder oss???...
Vi gleder oss til sol og varme, og bading fra morgen til kveld - og god mat og drikke...det blir storveis, vi gleder oss en masse!...
Dagen etter vi kommer hjem setter vi nesen mot vest, og en uke på Møkster - vi gleder oss store og små til det også!...
Ungene skal på div sommerskoler, treningsleire og cuper fremover også - så det blir som vanlig...FULL RULLE!!!... :-)
 
Ha en fortsatt fin uke alle sammen!
 
 
 

Ingen kommentarer: