Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 6. mai 2013

Lunefulle dager, sånn værmessig...

Den ene dagen er det flott vårvær, den neste er vindfull og regntung - og så visa-versa...
Vel, på lørdag traff vi Hilde og gutta på Nordstrand - vi koste oss store som små... :-)

 
...det ble middag à la tapas, mmmm - det smakte nydelig!...
 
 
 
...før middag trosset vi været, og var noen timer på Ekebergsletta - der var det fotball for alle pengene...
 
 
...før, og etter middag gikk det i lek med bl.a lego, biler og båter - men også fotballspilling i kjelleren og ut på trampolinen... :-)
Som sagt, en veldig hyggelig dag - og kveld...vi satser på en felles tur til Hemsedal til høsten :-)
 
- Men før helgen, og det dårlige været - var Lasse på sin første fotballtrening i nydelig vær...bare se her... :-)
 
 
 
...en spent gutt hjemme på trappen, før vi syklet bort til trening på Muselunden...
 
 
...oppvarming...
(...Lasse helt til høyre...)
 
 
...her mottar de beskjeder, og laginndeling...
 
 
 
...konkurranser er alltid gøy...
 
 
...sa,sa,sa,bra,bra,bra - Skeid, Skeid, SKEID!...
Avslutning på treningen skjer med rop, og kasting av baller - og vester opp i luften... :-)
 
Fredagen gikk med til fotballtrening for Kristoffer, Henrik var i bursdag - og da vi alle var samlet til sen middag kl 20...gikk hu mor ned for telling med migrene, jeg sov i nesten 15 timer...
Lørdag våknet vi opp til styrt regn, men vi dro nå til Hilde og Øyvind likevel - og vi fikk en kjempefin dag for det...
Søndagen derimot, våknet vi til en skyfri himmel - og nydelig vær...
Alle ungene dro opp til Engebråten med sparkesyklene sine, etter x-antall timer kom eldst og yngst hjem - det ble fotball i hagen i stedet...i shorts og t-shirte!... :-)
Henrik ble etterhvert med Fredrik hjem, han kom ikke hjem før til kvelds...
 
 
...vi andre derimot, koste oss i finværet i hagen - og på verandaen...
Det ble grillings til middag, her er sjefskokken... :-)
 
- Det blir en kort skole - og arbeidsuke, bare 3 dager...vi håper på fint vær, og drar på landet (landstedet til svigers går under navnet "landet")...riktignok ikke før torsdagen, da jeg skal på kusinetreff onsdagen... :-)...dessuten skal Lasse i bowlingbursdag ons, Henrik har siste hiphop-dansing før oppvisning den 13.mai, Kristoffer skal spille kamp - og Stig skal på sykkeltrening...med andre ord, en hektisk onsdag... :-)
I dag er det sykkeltrening for Lasse, og fotballtrening for de 2 eldste - jeg skal på foreldremøte på ungdomskolen ifht rus, før jeg skal ut med Lene og Ann Kristin i kveld...og slik går no dagan... ;-)
Vel, 17.mai er rett rundt hjørnet, det gleder vi oss til - i år blir det full rulle, alle 3 gutta skal gå i toget i byen... :-)
Men før det, håper vi sommervarmen begynner å komme - det er riktignok meldt 20 varmegrader, og SOL fra skyfri himmel imorgen - vi håper det slår til!... :-)
 
Ha en fin uke alle sammen! 
 

Ingen kommentarer: