Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 4. september 2013

Dagene flyr....

...og mye har skjedd de siste ukene, her kommer et lite tilbakeblikk;

 
...Stig klar for Fredags-Birken...
Men før det, var vi blant annet på familietreff i Aurskog - hos Sissel og Arne...
 
 
...søndag 25.aug var vi på familietreff hos Sissel og Arne, i strålende sommervær - her er Lasse, Linnea og Jonas... :-)

 
...på menyen sto det grillings, med mye godt tilbehør - alle bidro med litt hver seg...
 
 
...her er vi, store og små - i alt 25 stk...
Dette er altså familiene til kusinene Liv (svigermor) og Sissel, vi har det utrolig hyggelig sammen - og treffes fast hvert år...noen av oss oftere... :-)
 
 
...mmm, deilige plommer fra hagen til Lasse B S - en kompis av Lasse... :-)

 
...27.aug var det klart for Tour of Norway for kids...
Lasse og Henrik deltok, Kristoffer spilte fotballkamp. 
...orden i rekkene...
Det var egne oppstillingsplasser for hver aldersgruppe.


 
...2 spente gutter før start!... :-)

 
...Lasse klar for start, litt i bakevja - men han kom godt i gang...

 
...det var mange 7- og 8åringer som stilte til start, i fint vær på sjøsiden av Oslo Rådhus...
 
 
...i farta...

 
...1 runde igjen...
Lasse skulle sykle 4 runder av 500m, men i sin iver - og uoppmerksomhet...syklet han 5 runder... :-)

 
...hva er det i premieposen?...
Her er Lasse i mål, og lurer spent på hva som er i premieposen sin...det var matboks, drikkeflaske - og andre reklame-effekter...

 
...ikke fullt så mange...
De 2 eldste gruppene ble slått sammen, slik at de var fra 11-14år i gruppen....Henrik i farta, de skulle sykle 5 runder - men som lillebror syklet også Henrik en runde for mye i ren iver... :-)

 
...2 fornøyde gutter etter endt sykkelritt...
 
 
...grytidlig fredag morgen, plukket vi opp Line - og vendte nesa mot Rena. Jeg fikk av gipsen på armen torsdagen, men hadde ikke sjans til å stille til start - for mye smerter i armen... :-(
Da var gleden stor, da Line sa seg villig til å være med som selskapsdame - og holde meg med selskap de timene Stig brukte over fjellet til Lillehammer...tusen takk, Line - du er en engel!... :-)

 
...Stig begynner å gjøre seg klar, han startet i pulje 13 - kl 09.30...

 
...her trekker de frem mot startstreken...

 
...da er de i gang...

 
...ved friskt mot...
Vi sees i Lillehammer...

 
...her kommer Stig ned siste bakken ved Håkonshall, kun få meter igjen til mål...

 
...skimter vi et lite smil der tro?... :-)

 
...i mål!...
Utrolig bra gjort Stig, jeg er kjempe stolt av deg!
 ...håper vi kan gjøre det sammen neste år, slik vi hadde tenkt det i år...
 
 
...lørdagen hadde vi ingen planer, men søndagen dro 4 av oss til Langsetløkka - der er det mange fine løyper og stier tilrettelagt for sykling...jeg måtte tenke alternativt, vet ikke når jeg er oppe på sykkelsete igjen - så da var det bare å finne frem tightsen og joggeskoene og bli med til fots... 
...gutta lekte og koste seg i lang tid, Stig var ikke helt i 100 etter Birken - men det ble en fin dag... :-)
 
- Ellers så er vi inne i en av de mest hektiske periodene av året, gutta har begynt i 3., 6. og 9. klasse (herregud så store de har blitt!!!...) - det betyr 3 foreldremøter på skolen, div oppstartsamtaler og foreldremøter og div dugnader både med fotballklubbene og Rye...samtidig som kabalen med treninger, kamper og ritt skal gå opp i tillegg til lekser og middag - ha med/ være med venner hjem...og i tillegg så jobber jeg turnus...men det er vel sånn det er å være barne-/ungdomsfamilie... :-)
 
Til helgen får vi en fjortis i hus, Kristoffer har dratt i været - og begynner å bli en stor gutt :-)
Vi skal feire ham 3 dager til ende, først med kompiser til torsdag - så med familien både lørdag og søndag...
 
Ha en fortsatt fin uke alle sammen!
 

Ingen kommentarer: