Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...fredag 29. november 2013

8-åring i hus :-)

 
...hipp, hurra for Lasse i dag - som fyller 8år!... :-)
 
 
...som alltid her i huset, er det bursdagssang og gaver på sengen...

 
...i første omgang var det 2 gaver til Lasse, nye vintersko - og en safe som han har ønsket seg helt siden vi var i Tyrkia...en fin bonusgave ble det på han også, Stig fant ipoden til Lasse som har vært borte siden vinterferien - i går kveld...gjett om noen ble gla'!....vi trodde ipoden var tapt etter bilturen hjem fra Sjusjøen i vinterferien, alle 3 gutta var ute av bilen for å tisse - etter stoppet fant vi ikke ipoden, så vi trodde den var tapt i snøfonnen...men så dukket den opp i et hemmelig rom i bilen igår, vi som har lett hundre ganger i bilen!...lykke... :-)
 
 
...ivrig, og veldig fornøyd!... :-)

 
...batterier må settes inn i safen...
Lasse elsker knapper og koder, nå har han endelig sin egen safe... :-)
 
- Dagen i dag skal vi kose oss sammen bare oss 5, stille og rolig - i morgen derimot, da braker det løs med en hektisk helg...
Kristoffer spiller cup, han har oppmøte kl 08.00 på Kringsjå...Henrik, Lasse og Stig drar på bandyskole ( Lasse ) og bandytrening kl 12.30, vi har invitert til bursdag her med familien kl 15 - Henrik skal på Lys Våken i kirken kl 16...Stig eller jeg skal gå Natteravn kl 22-01.30...søndagen er det ny kamp for Kristoffer, Stig skal på gudstjeneste og se/høre Henrik og alle de andre 11-åringene som har ligget over i kirken den natten...Lasse og jeg drar til Hopp i Havet litt før kl 12, bursdagen hans (sammen med Emil, Isak og Lasse BS) er fra kl 12 -15, Lasse og jeg drar på direkten til Vilde sitt 7-årslag...Henrik skal i cageball-bursdag fra kl 17.30-19.30....puh, blir helt andpustet bare ved å ramse opp alt sammen - men det blir helt sikkert en hyggelig helg :-)
Dessuten er det 1.advent til søndag, det må jo også markeres...nå går dagene frem mot jul fort, ha en riktig god førjulstid alle sammen - stopp opp, og kos dere litt i julestria også da dere ( ...det gjelder nok oss også!... )
 
God 1.advents-helg alle sammen!

Ingen kommentarer: