Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 5. desember 2013

Førjulstid :-)

 
...da er adventstiden i gang...
Her er årets pepperkake-adventskalender klar i kjøkkenvinduet, ungene bytter på å "trekke"...
Mmmm, det lukter godt av pepperkaker i hele rommet... :-)

 
...Lasse ble feiret 3 dager til ende, her fra familieselskapet - noe frafall denne dagen, så vi fikk så vidt plass rundt kjøkkenbordet...
Søndagen feiret Lasse 8-års dagen sin med 3 kompiser som også har fylt 8år den siste tiden, de inviterte hele klassen til feiring på Hopp i havet (hoppe/lekeland) - der koste de seg i timevis!...( har desverre ingen bilder derifra da jeg har "rotet" dem bort på pc'n...).

 
...så tenner vi et lys i dag, vi tenner det for glede...
Første lys i adventsstaken ble tent søndag, nå er nedtellingen mot jul startet... :-)


 
...vi har ikke pyntet så mye til jul enda, men adventsstjernene er på plass i stuevinduene - og julekulen i kjøkkenvinduet... :-)

- Jeg skulle som sagt hatt flere bilder fra bursdagsfeiringen til Lasse med i innlegget, hadde også fine bilder av Lasse og Kristoffer både på skøyter på Valle Hovin - og hvor de åpner den første "luken" i de fine julekalenderene fra farmor... :-)
Stig tok bare video under gudstjenesten hvor 11-åringene som var med på arrangementet LysVåken bidro, det hadde vært en livat gudstjeneste... :-) Lasse og jeg var på Hopp i havet, mens Kristoffer forberedte seg til fotballcup - så vi 3 var desverre ikke med på gudstjenesten...Henrik var veldig fornøyd med arrangementet LysVåken, fornøyd - men trøtt kom han hjem... :-)
 
Denne helgen blir også hektisk, men koselig - vi får Linnea i morgen, hun skal være hos oss til søndag :-)
Lørdag er det bandyskole/trening for Lasse og Henrik, søndag får vi besøk av Thalina og Morten med unger - det blir kos :-)
Ellers så er denne vinteren litt annerledes enn vanlig, den er uvanlig mild - vi går faktisk i joggesko enda!... :-) Vi har hatt mye fint vær, men her om dagen hadde vi et lite blaff fra Møkster når det gjelder vind...ikke ofte det blåser slik her på Østlandet, nå er det faktisk meldt ruskevær her på Sør - og Østlandet igjen i dag...vi har ikke merket stort til det enn så lenge, men det er vel kanskje noe i ordtaket "stille før stormen"... :-)
Vi håper nå i hvert fall på snø snart, vi har kjøpt familiesesongkort i slalombakken - og langrenn skiene står klare...vi mangler bare snøen nå...
 
Juleavslutningene begynner på skolene, Kristoffer skal ha førstkommende mandag - Lasse skal ha den 16.des...Henrik sin er ikke "varslet" enda... :-)
Andre juleaktiviteter blir det nok også, vel ha en riktig fin - og hyggelig førjulstid alle sammen!...

Ingen kommentarer: