Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 12. september 2011

Huset begynner å ta form

- Det er mandag 12.sept, og vi har vært her på Møkster i en mnd nå. Vi har fulgt spent med på aktiviteten på byggetomten fra dag 1, og jeg spesielt kanskje har vært litt småfrustrert på at det ikke har skjedd så mye der til tider... Men på fredag som var skjedde det en masse, da kom det en stor båt med det meste av materialet til husene.Lastebilen kjørte i skytteltrafikk mellom kaien og tomten for å få opp alt sammen. I dag har det holdt på snekkere hele dagen, vi har hørt snekring, banking og sag-/borring - lyder vi setter stor pris på, dette er kjempe spennende!
Lasse og jeg tok oss en tur oppom tomten i 18-tiden idag, da var det full aktivitet enda -( derfor har vi bare bilde litt fra avstand) veldig gledelig å se. Har blitt fortalt at alle snekkerene skal bo i et naust her på øya under byggingen, når de ikke har båttider å forholde seg til er det rom for lange dager for dem - så kanskje er vi i nytt hus til jul likevel... :-)
- På vei hjem tok Lasse og jeg en tur innom lekeplassen, som er nærmeste nabo til det huset vi nå bor i-
Været har ikke vært av det beste idag, men Lasse elsker jo alt som har med vann å gjøre-og han fikk ekstra god fart i sklien til hans store glede!

Ingen kommentarer: