Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 12. september 2011

Nå har vi vært her i 1 mnd

Tiden har gått veldig fort her.

Det store som var denne uken var at Kristoffer hadde bursdag den 07.09.
Han ble12 år, og det måtte feires!
Det ble sunget bursdagssang og utdeling av gaver på sengen.
I løpet av dagen kom det også pakker i posten fra venner og familie.
Fredagen feiret vi det med resten av barna på øya med pizzaboller, kake og avsluttet med film og popkorn.
Kristoffer var veldig fornøyd med dagen.
Filmteamet som har fulgt oss fra Oslo og over fjellet hit til Møkster, 
kom tilbake til oss for andre gang denne helgen.
De ville ha med seg bursdagsfeiringen til Kristoffer, og følge Bente på jobb - sist nevnte utgikk da filmgutta fikk for dårlig tid ifht flyavgangen sin... Det er mulig de blir med henne på jobb neste gang de kommer hit.

Lørdag reiste Bente på sin første helgevakt på sykehjemet på Storebø, mens vi gutta var hjemme alene.
Da benyttet vi anledningen til å dra på fisketur på søndagen for å se om det ble fisk til middag.

Det ble som vanlig makrell, men  Henrik fikk en rar lang fisk som heter Horngjel.
Horngjel

2 kommentarer:

Møkster Bu sa...

Kul fisk!
Mona.

maar10 sa...

Hei Henrik!
Jeg har faktisk spist Horngjelpizza! Anbefales ikke nødvendigvis ;-)

Hils!
Morten S.