Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 22. september 2011

Hverdagsglimt

- I går var alle skolebarna her på Møkster invitert hjem til rektor Maria, til mat og spill.
Utrolig hyggelig tiltak av Maria, ungene storkoste seg med å lage taco i lag - etter at desserten var fortært (is...), så var det duket for brettspill.
- Vi voksene benyttet tiden mens ungene var hos Maria, til sosialt samvær - hvor vi da også hadde brainstorming ifht hva vi kan finne på utover høsten og vinteren av aktiviteter og sosialt samvær for både liten og stor. Mange gode ideer, så nå gjenstår det bare å se hva vi kan få til...

             - Når det gjelder fremdriften på husene, så skjer det ting hver dag... :-)


 - Det samme gjelder været,idag har det vært mye vær... 
...det blåser rimelig heavy i dag, hvite topper på sjøen - og en del regn...
Men, vi er da ute for det... 
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær... :-)  - Og humøret kan man jo ikke si noe på...

     ...i sånt vær er det ekstra deilig å komme inn til en kopp varm kakao med krem!


...mmmm,deilig! Krem er det beste jeg vet... :-)


- Ellers så er familien klar for en Oslo-tur til helgen, vi drar med båten herifra imorgen kl 1635 til Hufthamar - for så videre med bilfergen til Krokeide. Det blir en laaang tur over fjellet, det er visst meldt snø i høyden-vi har heldigvis vinterdekk på... De to store gutta er klare for besøk på Grefsen skole fredagen, det gleder de seg veldig til! Jeg for min del, gleder meg til endelig å kjøre tog igjen etter 7 ukers opphold... Det blir hyggelig samvær med venner og familie et par dager, før vi drar vestover igjen tidlig søndagmorgen...2 kommentarer:

Stig sa...

Ja den er kjempe farlig

Fam. Bratberg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.