Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...lørdag 14. januar 2012

Det er liv i oss!... :-)

...det er liv i oss, det er bare det at vi ikke har så god tilgang på bredbånd for tiden.... Vi trodde ting skulle ordne seg på torsdag, da Stig ble kontaktet av Lysglimt - og montører kom ut for å trekke kabel til det nye huset... .-) Lite visste vi da om at vondt skulle bli til værre...da den trådløse ruteren fra "gamle" huset skulle flyttes opp til det nye og brukes der, og de fikk problemer med tilkoblingen der oppe - endte vi opp uten internett i begge husende!...men, vi lar oss ikke vippe så lett av pinnen - Stig har nå i ettermiddag koblet tilbake ruteren i det "gamle" huset, så nå er vi ihvertfall på nett her - og Stig får jobbet til mandag...
Vel, her kommer nå et tilbakeblikk på de siste dagers aktiviteter her på Møkster... :-)


...onsdag ettermiddag gikk med til hyttebygging, de to eldste og Martin var og spurte snekkerene pent om de kunne få noen planker og spiker - og det fikk de...


...torsdagen hadde vi bygdekafè som skolen og elevene stod for. Elevene planla hva de ville servere, og endte opp med fiskesuppe med rundstykker, boller, daimiskake, gulrotkake og fruktsalat med youghurt. De var ansvarlig (under veiledning..) for innkjøp, tillaging og salg - flinke var de! Og vi gikk i overskudd, så nå er skidagen til Kvamskogen reddet - men vi må ha bygdekafè snart igjen, vi har nemlig flere hyggelige planer på skolen - sånn som bytur til Bergen... :-)


...Kristoffer og Magnus hadde ansvaret for pengene inn og ut av kassen, man må ha tungen rett i munnen da for å få inn og gi igjen riktig pengesum - her er Gerd ivrig gjest i kafèen vår... :-)


...som seg hør og bør, vi hadde loddsalg også - og ungene elsker å trekke ut vinnere... :-)


...Asbjørn og Astrid følger nøye med at riktig vedkommende stikker av med premiene...


...Laila vant en av de gjeveste premiene, nemlig en hjemmebakt gulrotkake - hun ble kjempe glad!


...torsdagen hadde vi liten storm igjen, vi har kommet ut av telling på stormene vi har opplevd i høst og vinter - men fant vel ut at vi er oppe i 7-8 stykker!...(ihvertfall...)
Vi holdt motet oppe til siste stund ifht om det ble noen tur til Hufthamar denne ettermiddagen, torsdager er jo vår faste dag med svømming, klatring og fotball...kl 16 kastet vi inn håndkle, jeg hadde ringt til M/S Tedno - og de skulle nå gå over til Hufthamar...og jeg ringte M/S Teisten, de regnet med de skulle gå tilbake kl 2055 - men det var for tidlig å si hundre prosent...så jeg ringte til slutt Hanne Jorunn (naboen), de skulle ikke dra - og da var det kanskje litt dumdristig av oss østlendinger å reise...det er en sjanse å ta ifht om vi kommer oss hjem igjen på kvelden...Stig og jeg så på hverandre, det ristet i huset pga vinden - og vi så hvordan det bruste og bølget på sjøen fra stuevinduet vårt, vindmåleren vår  hadde vist over 20 m/sekund en stund og var oppadgående...ungene kom en etter en og spurte litt urolig om vi skulle ut i båt nå??? Stig og jeg var ikke sikre på hva vi skulle gjøre, jeg følte et lite press ifht at jeg er svømmeinstruktør også - men da vindmåleren dro til på over 23 m/sekund ble avgjørelsen tatt...det gikk et lettendes sukk gjennom huset da avgjørelsen var tatt, jeg måtte bare ringe Kathrine - min makker på svømmingen, og melde avbud på oss...som jeg sa til henne, det er vel litt eplekjekt av oss østlendinger å trosse været når selv ikke fastboende på Møkster gjør det - hun lo godt da, og tok meldingen om avbudet vårt sporty!
Det hører til historien at M/S Teisten hadde hatt store problemer med å legge til på Hufthamar den kvelden, de reisende hadde nærmest måtte hoppe av og på i fart...


...nei, da var det hyggeligere å være hjemme - og ute...ihvertfall tidvis, innimellom de kraftige haggelbygerene - og før blåsten ble for ille...det var rundt 1 grad, men i den vinden kjentes det ut som veldig mange blå!...


...vi spilte noen runder Uno også, ungene har fått helt dilla - ikke bare våre men alle på skulen òg...


...her er det ikke snøen som pakker seg på vinduene, men haggelen - det kommer tidvis så kraftige haggelbyger at vi tror huset skal knele... :-)

- I dag, torsdag 12.jan-12 kom reportasjen i Marsteinen på trykk...vi kom på forsiden, og hele midtsiden i papirutgaven - et fint innlegg... :-) På nettutgaven lå vi lenge som førstesak, vi ligger der fremdeles - men litt lengre ned på siden... Se her.


...vel, de som følger oss vet at jeg jobber på skulen for tiden, så fredagen hadde jeg med meg storskulen og 2 fra småskulen (...de andre var på div timeavtaler...) til Bekkjarvik, vi skulle på forteljerstund på Selbjørn skule...vi var veldig spente, spesielt jeg kanskje, ifht båtturen over - det hadde jo vært storm hele natten...og det blåste rimelig heftig enda...men båten kom den, turen ble ikke så ille som jeg hadde fryktet - kanskje fordi det var så mørkt ute fremdeles???... Da vi kom til Lundøy, kom det en dame på som fortalte at kl 07 båten ikke hadde klart å legge til - så dette var hennes andre forsøk på å komme seg på jobb den dagen... Vel, nok om det - vi hadde nå en fin tur, ungene var kjempe flinke og greie å ha med å gjøre...spesielt med tanke på at arrangementet vi skulle være med på ble omlag 25 min forsinket, vi hadde allerede sittet på sfo-rommet på skulen og spilt uno - pga båttidene kom jo vi en halvtime, trekvarter før tiden...men når det først begynte var det veldig bra, ungene og jeg koste oss vi... Siden ungene hadde vært så tålmodige og greie, syntes jeg det var hyggelig å spandere et skolebrød på dem. Så på båten på vei hjem (etter at de hadde spist matpakkene sine), koste de seg med bollene - før det "braket" løs på vei hjem... Kapteinen på Tedno kom bort til oss før vi dro fra Bekkjarvik og ba oss om å sette oss bak i båten, til ungenes store skuffelse - de elsker jo å "ri" på bølgene... :-) Værre er det med hu mor, hu krympet seg sammen - og "ba" en stille bønn... Etter min mening, ble det en rimelig heftig tur over Selbjørnsfjorden - ungene nærmest digget det! Jeg måtte hysje litt på dem innimellom, lydnivået var til tider ganske så høyt - men vi var jo de eneste reisende...og man har det jo ikke mere gøy enn man gjør det til selv!... :-)


...Lasse og Stig dro til Bergen med kl 0710 båten denne dagen, de skulle til Haukeland sykehus - endelig fikk vi gjennomført kontrolltimen hans ifht astmaen hans...( den har blitt utsatt ikke mindre en 4 ganger fra sykehuset sin side...) Lasse har "sluppet billig" fra det her vest, astmaen hans har aldri vært så bra som disse mnd her på Møkster!... Derfor har vi ikke stresset med timen på Haukeland heller, men de par siste ukene har han vært noe mere plaget - så det var greit å komme innom legen en tur. Stor gutt har han blitt siden forrige kontrolltime på Ullevål sykehus også ( han var jo 6 år i slutten av nov-11), så noen justeringer på de faste medisinene ble gjort - og noen ble byttet ut...men alt i alt, så alt bare bra ut!...som legen sa; det var litt av en sterk, atletisk ung mann!... :-)
Lasse måtte ta allergitest, det gjør han jo annenhvert år - han hadde nok glemt litt hvordan det var...han skvatt litt da sykepleieren begynte og stikke ham...han hadde fått beskjed om å sitte helt stille, for han fikk jo noen dråper nedover armen sin som ikke måtte renne av - så han turte ikke gjøre annet enn å sitte helt stille da... :-) Lasse viste ganske stolt frem armen da han kom hjem, da hadde han glemt at han syntes det sved litt tidligere på dagen... :-)


...utsikt fra stuevinduet fredagen, det er ikke så lett å få frem ordentlig hvor mye det blåste og bølget ute på sjøen men...
Stig og Lasse fikk seg litt av en husketur over Møkstrafjorden fredagmorgen, flere holdt seg godt fast - og tidvis var det helt stille, mens andre ganger kom det utbrudd som gikk gjennom båten...


...Stig og Lasse fikk ordnet endel småting også på sin Bergenstur, men det tok på kreftene til Stig som ikke har vært i form den siste uken... Han har vært pottetett, vond hals - og generelt dårlig form...men formen var så absolutt på stigende front, heldigvis...for vi vi hadde jo invitert til åpent hus idag - lørdag 14.jan...


...klokken 14.00 idag, begynte folk å strømme til - vi hadde invitert alle fastboende og hyttefolk på Møkster til åpent hus...mange kunne ikke da det var offisiell åpning før jul, med både ordfører og presse - da var det vel mere kommunen og Møkster bu som inviterte også. I dag var det fam Haug som inviterte til en hyggelig sammenkomst, litt mindre stivt, uten presse og mere personlig...
Stig og jeg var veldig spent i forkant på om folk ville komme, vi håpet jo på det - og det gjorde de også!...


...stuen ble ganske full ja... :-)


...og flere kom til, vi begynte å få for få sitteplasser...
Johannes og Lars dro ned på skulen og hentet flere stoler for oss... (tusen takk!)


...hu mor ønsket alle velkommen etter at folk hadde fått sett seg litt rundt i huset, det var ikke bare bare for meg det - jeg er jo så "lettrørt"... Det at så mange kom, betyr veldig mye for oss - som sagt så mange ganger tidligere...dere har tatt oss imot med åpne armer Møkstringer! Vi føler oss virkelig inklutert i lokalsamfunnet her, og trives veldig godt!...for godt frykter mange hjemme i Oslo....
Vel, med litt skjelvende stemme - og med en tåre i øyekroken...fikk jeg nå ønsket alle velkommen, takket igjen for at vi fikk muligheten til å komme til Møkster - og ba alle om å hive seg over kjelene med mat... .-)


...som sagt mange kom, jeg prøvde flere ganger å telle - og kom vel til 39 på det meste...noen kom og gikk også, så totalt var vi vel ca 45 stk!


...vi ble overrasket med innflyttingspressang og en koselig tale, her ved Gunn - leder i Møkster vel...
Det var utrolig hyggelig (det var ikke derfor vi hadde åpent hus...), både gaven som var 2 stk gjestedyner og puter - men også de velvalgte ord! Putene var så utrolig gode, at det spørs om de blir til gjester - de tar vi nok selv!... :-)


...det ble trangt om saligheta, suppekø - og stående buffèt for noen...
Dagens mat bestod av grønnsaksuppe med kjøttpølser og flattbrød.


...etter suppen ble det hjemmelagd gulrotkake og havreruter (skal legge ut opskriften ved en senere anledning, mange har spurt - men nå sitter jeg jo i det "gamle" huset og blogger..)


...det ble et par timer, og vel så det med mye sosial omgang - utrolig hyggelig syntes nå vi!...
I skrivende stund har jeg allerede fått masse positiv tilbakemelding på initiativet...og mange gode håndtrykk og klemmer har det blitt idag, kjempe kjekt!
Vel, har sittet og blogget en lang stund igjen, så jeg er vel savnet - sånn går det når det blir så mange dager mellom hvert innlegg...det er så mye som skjer, og mange bilder...men får vel komme meg heim no! Stig forbereder fondue hjemme nå, så det blir en romantisk middag for 2 denne lørdagen også!... :-) Mmmm, gleder meg!
Fortsatt god helg til alle sammen, håper vi snart er på nett i det nye huset!...


3 kommentarer:

Møkster Bu sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Møkster Bu sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Møkster Bu sa...

Takk for koselig dag med nydelig mat og god stemning! Alltid fint å høre at dere føler dere vel tatt i mot. Dere er nå også flinke til å ta kontakt og invitere, så det er vel ganske naturlig. (klikket masse feil, men tror det blir innlegg nå)
Kos dere med middagen da!
Mona