Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 29. januar 2012

Tiden flyr når man har det gøy...

...tiden flyr når man har det gøy, i dag var det tid for avskjed - og vi som syntes at oslogutta nettopp kom!... Vel, sånn er livet - det var gøy så lenge det varte :-)

- Vel, dagen startet nå med at vi fikk besøk av de fem sauene vi har boende rett nedenfor oss, de kom faktisk helt opp på trappen vår...


...mmmm, det smakte med brød - vet ikke om det var så lurt da, nå kommer de vel å tigger heretter...


...guttaboys ved båten til Øyvind, det var denne båten de var med utpå Møkstrafjorden igår...
Sjekk det været vi hadde i dag da folkens!
Guttene fra Oslo fikk med seg Møkster både i storm, og i strålende solskinn :-)


...da var avskjedstimen kommet, ingen vei utenom...guttene var nok litt preget av det, i tillegg var de nok litt trøtte også - det har vært 3 sene kvelder på rad på dem... :-)
Kristoffer og jeg fulgte Magnus og Bjørn til Flesland i dag, vi har hatt fine dager sammen - og kost oss masse!


...lassebassen vår, må bare smile når jeg ser dette bilde... :-)
...Stig dro på fisketur med de to minste etter at de hadde sett oss avgårde med hurtigbåten...


...blid gutt...
...igjen, sjekk det været vi har hatt i dag - det er visst meldt sånn hele uken!
Ja, vi savner snøen mer en noe annet - ikke helt sant da...det er veldig mange mennesker som betyr mye for oss som vi savner masse...men sånn bortsett fra det, ja så er det snøen - (selv om Stig ikke akkurat er lei seg for å slippe snømåkingen da...) men man kan jo ikke klage når man har det som plommen i egget her vestpå heller!...ja da får ski og snø være ski og snø...men vi gleder oss til å ta en tur til Oslo om knappe 4 uker, da blir det slalom for alle pengene på oss alle 5!...og selvfølgelig masse kos med venner og familie :-)


...i dag kom endelig dagen da Stig fikk være med noen av de garva fiskerene her på Møkster å sette garn...dette er noe Stig har hatt lyst til lenge, så han ble villig med...dette er noe Stig aldri har gjort før, så dette må læres - så han etterhvert kan sette sitt eget fiskegarn... :-) Enda mere gøy blir det vel imorgen når de skal trekke garnene, håpet er at alle 3 familiene skal få fersk torsk til middag imorgen!... :-)


...stemningsbilde...


...da har roen senket seg her, vi er klare for en ny uke - og nye utfordringer!
Neste helg har vi ingen planer enn så lenge, men om 1,5 uke kommer Oda, Thalina og Morten til oss - det gleder vi oss veldig til!!!... :-)

2 kommentarer:

Ann Kristin sa...

God kveld igjen;-)
Jeg tenker at Oslo gutta har fått noen gode opplevelser som blir minner for resten av livet. Dere er flinke Bente og Stig.Det bare kribler i magen når jeg ser på bildene og teksten. Vi gleder oss til å treffe dere hjemme i Oslo om noen uker.
God klem fra meg

Elin sa...

Så morro med mange oppdateringer :)
Håper virkelig på fint vær når vi kommer neste gang - vi vil så gjerne få med oss litt mer av øya, sånn vi ser den her på bloggen.
Klem