Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 30. januar 2012

Det ble torsk til middag i dag...

...Stig var med Arne og Rolf og trakk garn i dag, det ble full uttelling, og vel så det... :-) ...de nærmest hovet inn torsk, lyr, hyse og sild - og det ble plenty til hver familie... Så Stig sto for fersk torsk med eggesmør til middag idag, mmmmm,det smakte utrolig godt! Ellers så skal jeg ned til Gunn for å lære og lage fiskekaker i morgen formiddag... :-)


...gutta brukte vår båt, så Stig kjørte - mens de to andre dro opp garnet...


...de satte 2 garn på rundt 100 m igår, det skal ikke mere til tydeligvis "utiher" - vi er overveldet over hvor enkelt det er å få fisk i massevis her, vi er ikke spesielt bortskjemte når det gjelder å få fisk fra før - men fiskelykken har smilt til oss fra dag en vi kom hit!...


...det gjelder å holde tungen rett i munnen når en trekker garn...


...tilbake igjen på flytebryggen med fangsten...


...fantastiske råvarer...


...to blide karer på vei hjem, hadde man ikke visst bedre - ja så hadde man trodd det var to barnehageunger på tokt!... :-)
...tenker det er to fornøyde fruer hjemme nå når mannfolka har hatt matauke...


...vi fyrer i peisen i kveld, er litt småfrøsen...
Stig og jeg har holdt på halve kvelden med å omrokkere på kombiskapene, vi fikk nemlig det nye vi skal ha i boden med 1445 båten idag - så en stor takk til de som jobber på Elholm som leverte det til båten, gutta ombord på M/S Tedno som bar det i land på Møkster - og sist, men ikke minst Alfred Magne som sporty stilte opp med bil og henger og hjalp Stig med det opp til huset...men, saken er den at det skapet vi fikk i dag var vi mere fornøyde med enn det vi allerede hadde - så da var det bare å brette opp armene, og bytte om...inne her på kjøkkenet gikk jobben greit for seg forsåvidt, men ute i boden var en helt annen sak!...det er virkelig helt bomba i boden, null system i mangel av hyller der inne foreløpig - dermed måtte det meste av pikkpakk ut på trappen, før vi fikk inn kombiskapet - for så å prøve (igjen) å stable i et visst system...men jeg bare vet at det neste vi skal ha tak i der inne, igjen, er i den nederste - innerste boksen!... :-)
- Vel, ellers så har naboene flyttet inn i dag - veldig kjekt!...Lasse har allerede funnet tonen med Scean(?), nabogutten - det er også utrolig koselig, håper det fortsetter sånn!... :-)
Imorgen skal jeg på dameklubben igjen, denne gangen skal vi til Inger - det blir hyggelig!

Ingen kommentarer: