Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 6. mai 2012

Turister i egen kommune...

...forholdsvis sent fredag kveld fant Stig ut at vi kunne jo kjøre Austevoll rundt med bil lørdagen, ja hvorfor ikke sa jeg - det var jo på tide etter snart 9 mnd her vestpå... :-)
Så vi dro avgårde med rutebåten kl 0850, satte oss i bilen på Hufthamar - og satte nesen for Bakkasund...


...skjærgårdsidyll...
Bakkasund badet i sol, og ungene var klare for dagens første is... :-)


...aldri for tidlig, for sent, for kaldt eller for mett for en is...


...flott inn-utseiling til Bakkasund...


...på nærmeste holme lå denne "lille" perlen, hadde ikke gjort noe å ha hatt den... :-)


...dette skilte kom Stig over på kaien i Bakkasund...


...vi kjørte videre forbi Bakkasund, og helt til veien stoppet - vi hadde håpet at vi skulle kunne se over til Marsteinfyr herifra....Stig gikk t.o.m over gjerdet for å se oppe på kollen, men nei det får vi prøve en annen gang da vi har fjellstøvler og primus med... :-)


...fin bil!...og en kjekk kar da... :-)


...flott natur, nesten litt trolsk...


...kjørte forbi en stor kirke på vei tilbake til Bakkasund...


...vi kjørte over 7 bruer før vi kom til Bakkasund, men jeg er litt dårlig på navn - her var den første vi kjørte over fra Bakkasund på vei mot Storebø...


...dette har ikke vi sett før...


...det er mange sauer i Austevoll, det var ikke få av disse skiltene vi etterhvert så...


...som dere ser, vi jobbet oss tilbake til Storebø - for så å vende nesen mot Bekkjarvik...


...her speider vi etter Møkster...


...før vi kjører over Selbjørnsbrua...


...etter en stopp i Bekkjarvik, hvor vi stoppet innom det nye senteret - eller rettere sagt, det som er under om-/nybygging...vi var bl.a innom det nyåpnede vinmonopolet, og matbutikken - og kjøpte med oss lunsj der...det ble nygrillede kyllinglår på ungene, og lunsjkaker på Stig og meg - med rundstk til....mmm, godt - og med div drikke til...
Vi kjørte så langt veien gikk til Gauksheimvika, der "campet" vi - været ser tilsynelatende flott ut...og det var det for så vidt, men ikke lenge etter dette bildet ble tatt begynte det å snø...


..."Lasse linselus"...værre enn mora si, sniker seg med der han klarer - her sammen med pappa...som har munnen full av mat... :-)


...etter matpausen satte vi nesen mot Stolmen...


...idyllisk her også...


...og fin kirke!...


...gamle naust, som sagt - utrolig idyllisk...


...ble mye fokusering på skilt i dette innlegget....dette er forøvrig det siste, dog også i litt eldre utgave...


...flotte natur opplevelser...
Vi har kjørt de fleste veier på kryss og tvers nå, så til de lokale - ha oss unnskyldt hvis vi har omtalt noen steder feil...vi har som sagt kjørt hit og dit, endt opp på gårdsplassen til flere - med andre ord, mange inntrykk - og steder å huske fra hverandre... :-) Men, alt i alt en finfin lørdagstur!......flere av mannfolkene her på Møkster, både fastboende og andre med nær tilknytting har holdt på med det som skal bli den nye "brannstasjonen" her på Møkster...garasjen blir rett nedenfor huset vårt, og nå i helgen har de fått støpt sålen - flinke har de vært!...hu mor er litt bekymret for vannmengden som er brukt, den er nemlig tatt fra vår brønn som vi deler med nabofamilien - og ingen har erfaring med hvor mye vann vi har tilgang på fra den...men, det vil vel helst gå bra - vi ba til høyere makter om regn snart...og regn fikk vi i ettermiddag og kveld, og det til gangs - og Stig og jeg som har malt på huset i dag da...håper malingen fremdeles er på veggen i morgen tidlig, og ikke i dammer på grusen... :-)


...Henrik fikk besøk av Abelone og Martin igår ettermiddag - de hadde med seg hunden til storesøsteren sin...Henrik er jo så glad i hunder, bare se her - gjensynsgleden med Gerd... :-)


...Gerd...
Må faktisk innrømme at hun er ganske søt jeg òg...


...ungene hadde lyst på mere kylling, så de spiste kyllingklubber, ris og salat til middag... Stig og jeg hadde fylte sopp til forrett, og biff / entrecôte med tilbehør ved siden av et glass med rødvin... :-)


...det var den flotte nattehimmelen her igår, og fullmåne...


...i dag har Stig og jeg stelt litt med Frida, her ble skjermen skrudd av - slik at vi fikk vasket bak den...


...hadde Stig bare vært like flink til å vaske og stelle i huset... :-)


...det er masse sauer og lam her nå, dette er en av flokkene - det brekes både tidlig og sent...


... Stig og jeg telte, bare i denne flokken var det 60 -70 lam!
Mine favoritter er de her, som er mørke brune - med sorte ben...er de ikke søte?...

- Vel, det ble en innholdsrik helg likevel - vi har kost oss både store og små...både sammen, og hver for oss...Kristoffer var matros på båten til Øyvind i dag, de har kjørt deler av konfirmantfølget i dag - en av jentene her på Møkster ble konfirmert i dag...Henrik og Kristoffer var med Øyvind på båttur i ettermiddag også da han skulle kjøre sin mor heim til Sotra - de er ikke akkurat vonde å be når det gjelder båtkjøring...Kristoffer fikk lurt til seg en tur i den nye båten til tvillingguttene Adrian og Mathias også...en liten plastbåt med stoler, ratt og nok hestekrefter!... :-)
 Da er vi klare for en ny uke, tiden går fort frem mot 17.mai - da får vi besøk fra Oslo...det gleder både liten og stor seg til! Da kommer tante, onkel, Linnea og Jonas...og ikke minst Marit og jentene, vi gleder oss en masse!....

2 kommentarer:

Elin sa...

Spar litt av sola til vi kommer da :-)
Vi gleder oss masse til å se dere alle igjen!!
Det nærmer deg, å Linnea kan nesten ikke vente ;-)

Kløftaklemmer til dere :-)

Anonym sa...

Jaja takk for turen Bente og Stig nå har jeg kost meg med austevoll rundt, Kjekk lesing og flotte bilder