Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 1. desember 2011

Endelig er det adventskalender-tid igjen... :-)

- Lasse fikk den første pepperkaken...


...skal vi se, hvor er en'ern...


...bare se, jeg klarer å ta den ned selv...


...jeg fant den, jeg...


...mmmmm...


...Kristoffer og jeg kjempet oss ned til butikken idag også, det var vanskelig å gå til tider - det var bare å stikke hodet frem, og lene seg mot vinden for å komme seg fremover...
Vi stakk en tur innom huset for å se om snekkerene var på jobb idag, og det var de! De er like værfaste som oss andre her, men de hadde fått gjort litt siden igår - de ventet egentlig bl.a de innvendige dørene idag...men her har det ikke vært noen båter idag... Her ser man at kjøleskapet er blitt ferdig integrert også nå... :-)


...skapdørene er montert på alle garderobeskapene nå, og det er blitt lagt parkett på det siste barnerommet... Så nå gjenstår bare flisleggingen på badet, vaskerommet og i entrèen.
På badet er det så godt som ferdig, får håpe på bedre vær i morgen - så kanskje flisleggeren kommer noe videre da...


...sånn så det ut i butikken idag, ingen leveranse av aviser eller post...


...Lasse ønsket seg pannekaker til middag idag...


...Henrik har lagd adventstake på skolen...


..er den ikke fin?...

Ingen kommentarer: