Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 19. desember 2011

Innholdrike, og effektive dager...

...etter mye medieoppstyr, var det godt å dra på familietur til Bergen - bare oss 5...


...ungene foran den flotte julegranen på Torgallmenningen...
Ikke mye snø å skimte, men man ser litt til høyre i bildet...


...vi var lure, vi gikk tidlig til Peppekakebyen - da slapp vi unna den lange køen det ble utpå dagen...


...vi gledet oss alle sammen, ungene var klare til å få inspirasjon til sitt eget byggverk...


...et lite utdrag av alle de flotte byggverkene som var der inne, vi ble mektig imponert over hvor kreative og flinke mange er!
Det var en spesiell stemning inne i "teltet", det var dempet belysning, kirkeklokkene kimte - og togene tøffet gjennom flere av bydelene... Det var en overveldende pepperkake-lukt, ikke rart kanskje - med så mange peppekakekreasjoner under ett tak!... :-)


...etter endt besøk i Pepperkakebyen, var vi klare for lekebutikken!...


- Etter at ungene hadde boltret seg i lekebutikken en lang stund, ordnet vi med de siste julegavene - og så gikk vi på Mc Donalds... Det er nemlig ikke hverdagskost når man bor på en øy langt til havs!... :-)
Stig og guttene dro tilbake til Møkster med 1445 båten, jeg gikk til hotellet og sjekket inn - før jeg gikk ut igjen og ordnet de siste gavene til ungene.
Mens jeg var på jobb i Nsb, koste ungene og Stig seg med pepperkakedeigen - hva lager de tro???


...her kjevles det, og planlegges det...


...det var 4. søndag i advent igår, staken ble tent - men ikke så lenge...
Henrik ønsker og tenne den når mormor og morfar kommer også...


...etter skolen idag var det klart for montering, og pynting av pepperkake-byggverket...

- Stig har ikke vært i form idag, men måtte manne seg opp på ettermiddagen for å ta imot en ny forsyning med møbler fra fagmøbler med 1630 båten ...
Mona og jeg derimot har vært på Ikea idag...det som skulle bli en kosetur til Ikea, ble en kamp mot klokken!...vi skjønte etterhvert at vi ikke kom til å rekke alt vi hadde tenkt til å rekke, så her måtte det prioriteres knall hardt - i den grad vi er i stand til det... :-) Både Mona og jeg er glad i en tur på Ikea, bruke tid - og veie for og imot...heldigvis at vi har brukt endel tid i forkant, og visste hva vi var ute etter - ihvertfall til en viss grad... :-) Kafè-besøket kunne vi bare se langt etter, litt over halv to ringte jeg til Espen ( vår etterhvert nye nabo ) - han skulle hjelpe oss med frakten ned til båten... Vi utsatte avtalen med en halvtime, og trodde vi skulle rekke det...men litt over halv tre stod vi i kø for å betale, da hadde vi ganske febrilsk fartet gjennom avdelingene - og så måtte vi jo på lageret å hente endel ting der...etter betaling var det å få alt i bilen, for så å dra til det større lageret et stykke unna...der var det også selvbetjening, vi løp målrettet gjennom lageret og var kjempe effektive - i visshet om at vi kjempet mot klokken ifht å rekke båten kl 1605 fra Strandkaien...


...Mona tar seg tid til et lettere anstrengt smil, stressnivået var til å ta og føle på...
På siden av bilen ser dere Espen lempe inn i stor stil...


...vi hadde marginene på vår side, vi rakk båten ( neste båt hadde gått kl 20... ) - kanskje ikke like populært blant mannskapet på båten, men vi spurte pent - og fikk med alt...de tok kg pris på gods, så det kostet oss 1250 kr!...
Etter ca trekvarters båttur, skulle alle kolliene av på Hufthamar, for så over på Tedno - båten som går over til Møkster... Der fikk vi utrolig god hjelp av mannskapet og de andre reisende, både på og av båten - her ligger alle kolliene på kaien på Møkster...


...Karsten Inge og Stig måtte i ilden en gang til idag, de kom med kassebilen ned på kaien og hentet alle tingene og to rimelig gående handlekjerringer... :-)
Nå er det meste i hus, men det er en stor jobb å montere alt sammen - så egentlig så skjønner ikke jeg hvordan jeg har tid til å sitte her å skrive... Vi har masse å gjøre, vi får storfint besøk imorgen... :-)

- På tampen idag, må jeg nevne at vi var på Vestlandsrevyen i kveld - for dem som har lyst så er det bare å gå inn på Nrk Hordaland sine nettsider, til venstre i menyen der finner dere alle vestlandsendingene de siste mnd - og dagens ligger øverst... Det er et ca 20min innslag, vi kommer i introen - og så litt godt uti programmet...
Ellers så er det store muligheter for at reportasjen kommer på Norge rundt etterhvert... :-)
1 kommentar:

Ann Kristin sa...

God morgen:-)
Jeg så innslaget på NRK nå på morgenkvisten. Utrolig hyggelig reportasje. Jeg satt og smilte hele tiden, lo litt også;-) Dette var en god start på dagen.
Koselig å se at dere har det godt. Vi savner dere alle fem riktignok. Stor sjanse for at vi melder oss på nok et besøk til våren:-)
Gode klemmer fra Ann Kristin