Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 12. august 2012

Avskjedsfest... :-)

...igår var vi, store og små - samlet til avskjedsfest på stranden...det var utrolig hyggelig, vi ble rent overveldet av møkstringene - igjen!... :-) Det var på dagen ett år siden vi ble fastboende på Møkster igår, så det var en fin dag å sette en sluttstrek sammen med alle de menneskene vi har blitt så glade i her!...
Sissel og Inger ønsket velkommen, og takket for året som har gått - og så fikk vi en avskjedsgave fra Møkster, både hytteeiere og fastboende...vi fikk et flott villsaueskinn, og som dere ser satt klemmene løst igår (...gikk ut av telling ganske fort...) - det er lenge siden sist jeg / vi har fått så mange gode og varme klemmer på en kveld!... :-)...så fikk vi en minnebok full med bilder og hilsener, både fra fastboende og hytteeiere - det kommer helt klart til å bli et kjært minne!......mere klemming... :-)
Tusen takk Inger, og dere andre som har hjulpet henne med planlegging av festen - og all jobben som ligger bak minneboken...og ikke minst til alle dere som har skrevet i den!... :-) Vi gleder oss veldig til å sette oss ned og lese / se i den, enn så lenge så har Inger den igjen - det var flere som ønsket og skrive i boken...så vi får den tilbake til tirsdag...åh!...det kommer nok til å bli overveldene å lese den, snufs - må nok ha flere pakker kleenex tilgjengelig da ja...ihvertfall jeg... :-)


...champis-tid, en for voksene - og en for barn... :-)...der spratt korken på ungene sin flaske... :-)


...så var det oss voksene sin tur, vi burde nok hatt hjelm på - korken til ungene gikk rett til værs...og kom ned igjen som en kule, heldigvis fikk ingen den i hodet!... :-)


...og der føyk kork nr 2... :-)


...så var det bare å fylle glassene!... :-)


...en skål, og takk for alt fra Møkster...


...så var det min tur til å komme med noen velvalgte ord på vegne av hele fam Haug (...Henrikvennen, du var savnet...), jeg hadde ikke forbredt meg, men jeg håper - og tror at alle fikk med seg at vi er utrolig takknemlige for dette året vi har hatt her på Møkster. Det kommer til å farge oss resten av livet, vi har så enormt mange gode minner og opplevelser her i fra - som vi skal leve lenge på!...vi som kjernefamilie har hatt et unikt år, mye har vi stått for selv - men det er ikke tvil om at det er mange som har vært med på å gjøre dette året til hva det har vært for oss!...alle fastboende og hytteeiere her på Møkster har tatt så godt imot oss, bydd på seg selv - og inkludert oss i lokalsamfunnet...det er det mange andre her i kommunen som har gjort også, både når det gjelder på fritidsaktiviteter, og i butikker - og ikke minst de ansatte på båtene Tedno og Teisten...vi er også overveldet over hvor mange  fra familien og venner av oss i Oslo som har tatt turen ut hit i havgapet, det har betydd enormt mye for oss - det at de har tatt del i vårt eventyr, og det at vi har skapt gode minner sammen - som vi alltid kan se tilbake på med et smil... :-)...til alle dere som har fulgt oss på bloggen, det har vært utrolig kjekt!...så, TUSEN TAKK FOLKENS...det finnes ikke ord!...(...snufs,dette var tøft idag - tårene triller...det har nok endelig gått opp for meg at vi skal hjem, har liksom skyvd det forran meg en stund nå...)


...men som jeg sa igår også, ingen tårer i kveld - nå skal vi hygge oss!... :-)
(...sliter litt i kveld, og når først tårene triller - er det vanskelig å slutte...uff, dette kommer til å ta tid i kveld - ser jo ingenting pga tårene!...)


...vår skål til Møkster, TAKK FOR ALT!.. :-)
Men, dere blir nok ikke kvitt oss så lett, vi kommer tilbake før dere aner... ;-)...det var litt av et koldtbord igår, alle hadde hatt med seg litt mat hver - så det bugnet av god mat!...
...vi forsynte oss godt alle og enhver, det var mer enn nok mat - til tross for at vi var mange...på det meste var vi nå ihvertfall rundt 70!... :-)


...kokte krabber i "bøtter og spann"... :-)
Det var masse forskjellig god mat, virkelig noe for enhver smak - alle koste seg!...


...flere av ungene vasset, og lette etter krabber - og noen badet også...(dere kan vel gjette hvem den ene var, vil jeg tro... )


...åh, som vi kommer til å savne dette stedet - vi har så mange gode minner herifra!...værgudene var virkelig på vår side i går, og var med på å lage fantastiske rammer rundt festen... :-)
Så igjen folkens, både dere i arrangementkomiteèn - og alle dere andre...tusen takk for en kjempe koselig kveld, takk for alle klemmer - og lovord!...vi kommer til å savne dere alle vi òg, vi setter masse pris på alle nye vennskap vi har fått her - vi arrangerer fest til jul hjemme i Oslo...håper mange har lyst og anledning til å komme!...(...det var ihvertfall det igår kveld/natt, vi får lodde stemningen når det nærmer seg - så får vi se om det lar seg gjøre!... :-)

- Det var en viss håndballkamp på tv i går kveld som mange ønsket og se, så det ble vel rundet av på stranden for de fleste i 21-2130 tiden...mens den harde kjerne endte opp hjemme hos Anne og Bjørn, vi var vel en 10-12 stk - vi fulgte kampen intenst, og stemningen steg i stuen...vi hadde no' godt i glassene, snop på bordet - og etterhvert forskuterte Anne bursdagskaken til Bjørn. Han ble 55 år i dag, men vi tok "hull" på kaken i går kveld - den smakte himmelsk!...det var en nøttebunnkake med masse frukt oppå, og med en slags krem på - og gelè...mmmmmm!...
Da klokken slo 24, var det allsang av bursdagsang - skåling og klemming...igjen!... :-)...en kjempe kjekk kveld og natt ble avrundet i 0230-03 tiden, Kristoffer var barnevakt for sin kjære lillebror - de hadde kost seg med chips og vært gode venner...Lasse hadde ikke protestert da han måtte legge seg engang, vi ringte hjem til Kristoffer - og trakk i "trådene" på den måten... :-)
Stig og jeg ruslet hjem i natt sammen med Sissel og Rolfen, det var en deilig natt - men man merker godt hvor mye mørkere det har blitt de siste ukene...vel, alt i alt - en utrolig hyggelig kveld og natt...en kveld vi sent kommer til å glemme, noen spor må vi ha satt her på Møkster - da et helt lite øysamfunn står samlet og gjør dette for oss!...jeg har ikke ord...igjen,tusen takk - vi kommer til å savne både liten og stor!...


...det var på'n igjen idag med pakking, tungt å komme igang i dag etter å ha ranglet to kvelder på rad - men vi har hatt det veldig kjekt begge kvelder / netter...
Jeanette, nabo'n kom og banket på litt over kl 11 idag - og lurte på om Lasse hadde lyst til å være med til Askøy for å hente Sean...gjett om han hadde, så han har vært på heldagsutflukt - og hatt det kjempe kjekt med Sean!...de var ikke hjemme igjen før over kl 20... :-)


...nydelig solnedgang...
Kommer til å savne den da vi kommer hjem, og ikke minst nærheten til sjø og magi...føler at vi har naturen, - og alt den har å tilby veldig nært her...det er noe vi har satt stor pris på!...


...øyens sterkeste, han kan være myk i kantene hvis han vil - og han gjør alt han kan for at ikke jeg skal være altfor trist og lei nå... :-)

2 kommentarer:

Gunn sa...

Igjen har jeg kost meg med skriveriene dine, Inger og Sidsel har gjort en kjmpejobb med minneboken. Det var en flott ide. Inger er et funn for Møkster, håper bare de slår skikkelig rot. Vi trenger unge nye krefter, som tar intiativ. Godt å vite at minnen vil sitte hos dere, De vil sitte godt hos oss også. Kos dere nå med familie og venner og tenk på oss når høststormene setter inn, selv om dere synes det var helt topp- Jeg er enig med at når det rusker som værst så føler en virkelig at en lever midt i naturen. Takker for knall bekjentskap, dere er herlige. Klem fra Gunn

Anonym sa...

Hei Bente og Stig og gutta boys. Ja jeg må si at du har gjort en fin jobb med bloggen har lest sett på bilder. Skal være så ærlig å si at tårene har trillet hos meg og. Ja Møkster er et kjempe flott sted, jeg kom første gang til Møkster ifb med seilkurs og så har jeg da Gunn som jeg kjenner. Jeg har falt for øyen også. Alle virker så snille der ute.... Ønsker dere alt godt å jeg kommer til å følge dere på den nye bloggen.
Klem hils alle lykke til med skolen. Hilsen yvonne:))