Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 26. august 2012

Endelig en tur på "landet"...


...etter hektiske dager tilbake i Oslo, var det godt å trekke seg tilbake til landstedet (...landet...) til svigers fredag ettermiddag - og roe det hele ned... :-)

 
...fornøyde gutter tilbake til jeepen...
Riktignok så funker den ikke lengre, men gøy har de det for det...
 
 
...da ikke elektronikken fungerer lengre, dytter de hverandre i bilen i stedet...
 
 
...setter utfor bakken sammen i den...
(...Henrik har blitt litt vel stor for bilen nå, men la gå...)
 
 
...gutta ler seg nesten ihjel sammen... :-)
 
 
..."mekker" bil sammen...
 
 
...brødrene brothers, kan være ganske så gode venner også - det varmer et mors hjerte!... :-)
 
 
...fredag kveld fant vi ut at ikke bare Kristoffer og Henrik har vokst mye det siste året, men Lasse også - se han har vokst ut av sengen sin i løpet av året...riktig nok så er det en såkalt vokseseng, så det var bare å forlenge den til max lengde... :-)
 
 
...hu mor var fornøyd på fredag også, vi fikk byttet inn den gamle kjøkkenmaskinen - til dette gliset!...det var på tide, den gamle var nesten 20 år - så dette ble som en bryllupsgave til oss selv...vi hadde 15 års bryllupsdag 23.aug, dagen ble markert med en bedre middag på Escalòn på Tjuvholmen - og så drar vi til Barcelona med Line og Atle i midten av sept!... :-)
 
 
...lørdagen gikk med til bl.a mekking på "hyttesyklene"...
 
 
 
...mekking og kjøring av olabil... :-)
 
 
 
 
 
...hver for seg, eller sammen - det gikk så det suste!... :-)
 
 
 
...de hadde 2 forskjellige olabiler å bytte på med...
 
 
...utpå dagen kom farmor og farfar, da fikk ungene i oppdrag å fjerne småtrær og busker...
 
 
...det så ut som de likte oppgaven, de holdt på en god stund...
 
 
...sterk kar!...
 
 
...da de etterhvert fikk hjelp av Stig, fikk de ned alt rusket...
 
 
...sneglene har ikke klart å ta knekken på alle svigermor sine fine blomster... :-)
 
 
...tror Stig har abstinenser, nå har han mekket på atv'n til lasse i et år - så nå begynte han likegodt på svigerfar sin gressklipper som ikke har gått på 3 år...den klipperen skal jeg ha liv i, sa Stig - jaggu meg fikk han det til òg!... :-)
 
 
...Lasse tok opp konkurransen med farfar når det gjaldt gressklipping igår...
 
 
...det gikk så det suste!... :-)
 
 
...måneskinn...
Dette er vår nye utsikt, ikke i nærheten av hva vi hadde på Møkster - men vi har så vidt havgløtt... :-)
 
 
...motsatt vei, ser vi Holmenkollen - litt trist med den "klagemuren" vi har fått imellom oss...
 
- Ellers så har det vært en begivenhetsrik helg, vi var med i en lengre reportasje i Lørdagsmagasinet på TV2 - se her . Litt lei meg for at det kanskje ble litt negativ fremstilling av året vårt på Møkster, fikk nesten følelsen av at vi dro med halen mellom bena - men det gjorde vi ikke!!!...vi vurderte seriøst å bli et år til, og vi trivdes utrolig godt på den vakre øyen - men det er mange ting som må falle på plass for å gjennomføre et slikt år. Vi kom for ett år, og ble i ett skuddår og fire dager - vi har minner for livet, og fått venner for livet - det kan ingen ta fra oss!!... :-)
 
...når dette er sagt, må jeg på tampen få med at Kristoffer spillte sin første kamp etter at vi kom hjem - Skeid vant 10 - 2!!! Sa, sa, sa, bra, bra, bra - Skeid, Skeid yeah!!!!... :-)
Har desverre ikke bilder fra kampen idag (...kommer sterkere tilbake ved neste kamp!), da vi andre i fam var i familieselskap på landstedet vårt - utrolig koselig tiltak Liv og Sissel!...vi hadde det kjempe hyggelig, alle sammen... :-)
Vel, da var det igjen klart for ny uke - og nye utfordringer... :-)
Til fredag får vi tilbake huset vårt, jiiiippppiiii!!!!!.... :-)
Ha en finfin uke alle sammen!...
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hei Familien Haug. Kjempe fin repotasje om dere. Ikke noe å bry seg om, alle som er blitt intervjuet vet at det er ikke alt som blir framstilt slik man tenkte. Blir helt ør når eg ser bildene deres. Dere er så aktive
at jeg tar hatten av for dere. Å her etter så går Stig under navnet Maks Mekker:)) Har lurt på hvor det er blit av den røde ATV som Lasse hadde på Møkster ?? Flotte bilder du har lagt ut på bloggen:) Likte bilde av deg på scooteren (flott eksos rype) :)) Koslig bilder fra landstedet deres... Ønsker der lykke til med innflytting i huset deres igjen, dere ser nok frem til det. Ønsker dere en flott uke å hils gutta boys. Mvh yvonne.

Livet på Møkster sa...

Hei,hei Yvonne!...takk for hyggelig kommentar-igjen :-)...ja det er full rulle med fotball,sykling og nå til tors starter Lasse på svømming igjen...det er foreldremøter/utvikl.samt både i skolesammenheng, men også ifht fritidsaktivitetene hver og hver annen dag - og Henrik har fått ikke mindre enn 3 bursdagsinv!...det hele roer seg i slutten av neste uke, heldigvis- og da er det bare få dager til vi reiser til Barcelona... :-)...og nå er det bare 3 dager igjen til vi får igjen huset vårt, det gleder vi oss veldig til!...ha en finfin uke du også! Bente :-)