Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 14. august 2012

Vi flytter...

...til Oslo imorgen 15.aug. 2012 (...snufs...), vi har hatt bostedsadresse på Møkster i 370 dager - det er hele 8.880 timer det!... :-)
De siste dagene har vært hektiske, se bare her...


...selv om dagene har vært preget av pakking og styr og stell, har vi nytt de siste dagene og timene her på Møkster - se den flotte solnedgangen vi hadde i går!... :-)


...Stig sin siste dag på jobb på hjemmekontoret sitt her på Møkster, tror nok han gleder seg litt til å bli en del av et kollegium igjen...


...avdeling Møkster legges ned...


...jeg avtalte med kapteinen på M/S Tedno at vi kunne få låne containerene deres, veldig takknemlig for at det gikk i orden - her kommer Karsten Inge opp med en av dem bak på traktoren til oss i går ettermiddag...


...det ble trangt om saligheta, men det gikk jo bra!... :-)


...container nr. 2 ankommer...


...luringen på hjørnet...kan du se Stig?... :-)


...mens vi voksene ryddet og pakket, koste ungene seg ute - her syklet gjengen forbi huset i går ettermiddag...her ser man Isak og Lasse, Sean og Benjamin sykler i forkant... :-)


...da var containerene på plass, da mangler det bare alle "pakke nelikkene"... :-)


...det var en nydelig ettermiddag og kveld igår, godt at værgudene - igjen, var på vår side!...


...gutta står og henger...
Her planlegges det i stor stil... :-)


...jeg jobbet inne, lagde bl.a en haug med pizzaboller - vi hadde det til middag igår...jeg frøs ned 2 poser også, som vi skal ha i bilen imorgen over fjellet... :-)


...huset var preget av flyttingen allerede forholdsvis tidlig igår...


...søndag kveld var det fremdeles litt koselig hos oss...


...vi fikk pakket en hel del igår...


..det meste kom faktisk inn i containerene i løpet av kvelden i går...


...vi fikk byttet salonger og spisegrupper i går også, Espen hjelper oss med å kjøre flyttelasset vårt til Oslo - så da får vi hjelpe dem med å bytte hus også!... :-)


...det blir alltid værre, før det blir bedre... :-)


...ser man det, rene taterleieren... :-)


...tro det, eller ei - vi fikk god hjelp ut av denne guttegjengen... :-)
...hu mor ble trollbundet av den fantastiske solnedgangen vi hadde her igår... :-)


...etter mye jobbing, satte vi voksene oss ned - og hadde en veldig hyggelig, siste kveld sammen - ihvertfall på en stund...(snufs...) ...det var deilig temp ute, vi ble sittende ute til langt på natt - igjen... :-) ...vi kommer til å savne dere...


...vi våknet til en strålende dag i dag, det er akkurat som om Møkster viser seg fra sin fineste side nå om dagene...(heldigvis skyet det til litt, vanskelig for meg å holde på inne med pakking og vasking hvis solen skinner, men det er godt det har vært fint idag - de fleste møbler og annet stæsj har jo stått mellom husene i dag også...det har vært varmt i dag også, 21 grader!...)


...Sean har sammen med mamma'n sin laget en egen minnebok til Lasse, så utrolig hyggelig!...jeg gleder meg til å sette meg ned med Lasse når vi kommer hjem, og se og lese i den - det spørs om vi ikke må bunkre med litt kleenex da også... :-)


...øyens sterkeste har brisket seg igjen idag... :-)
Hvem skal ta over tittelen etter imorgen???...


...hei, hvem har rotet så fælt???
Herregud, det så ut som rene taterleieren... :-)
...store og små har hjulpet til med rydding, bæring og vasking i dag - flinke har dere vært!...tusen takk for hjelpen folkens!!!... :-)


...ungene slafa'n litt mellom takene... :-)


...før det var alle man alle i arbeid igjen!...det er utrolig hva vi har fått til disse dagene, flinke har vi vært - nå er det stortsett bare sengene igjen å flytte over imorgen...og godt er jo det, for vi reiser med 1055 båten - forhåpentligvis...


...Stig tar imot den ene containeren på Hufthamar...mens vi damene ( Hanne Jorunn, Anne, Jeanette - hennes tante og onkel som er her med båten sin og jeg...) pakket og ryddet/vasket i husene sammen med ungene, dro Espen, Stig, Anders og Kristoffer sammen med Karsten Inge med flyttelasset vårt i Møkstranissen...


...det tok visst ikke mere enn en halvtimes tid å pakke over i kassebilen til Espen og mondeo'n...


...det ble ganske fullt i bilen, så det var nok greit vi ikke skulle ha med atv'n til Lasse hjem (...snufs...)


...kompiser...
Anders og Kristoffer har det kjekt sammen, igår var de ute med havkajakken igjen - og badet...i dag ble det flytting og sjauing, en tur med Møkstranissen - hvor de fikk sitte på taket på båten...begge veier!...det er blikkstille i kveld, rene stuegulvet - så det var bare gøy!... :-)


...guttaboys...
...fy,Kristoffer - hvor er hjelmen???...
(...til info - det var ikke lange turen...)
Vel, det er deres siste kveld sammen - på veldig lang tid...men, vi håper Anders kommer en tur på besøk til oss i Oslo sånn etterhvert!...ellers så er Kristoffer klar for en ny leppefisksesong neste sommer han!... :-)

- Det er ikke bare Kristoffer sin siste kveld i kveld,  det er vår alles aller siste kveld på Møkster som fastboende - men som sagt...plutselig, så er vi tilbake på besøk!... :-)
Det er rart, man er så full av mange tanker og følelser - vi gleder oss veldig til å komme hjem til Oslo, til familie og venner :-)....samtidig som det er veldig trist å reise fra alle vi har blitt så glade i her, og jeg er elendig på avskjeder - kan vi ikke bare si pågjensyn folkens?...gla' i dere, håper vi ser dere alle snart igjen!...vi har blitt så uhorvelig glade i denne vakre øyen deres også, så vi klarer nok ikke å holde oss borte herifra så altfor lenge...

TAKK FOR ALT MØKSTER, OG ALLE MØKSTRINGER!!!!!!
Vi er så utrolig takknemelig for dette året, vi kommer aldri til å glemme dere - vi har dere i hjertene våre for all tid!...snufs, nå griner jeg - igjen....  :-)

1 kommentar:

gunn sa...

Hei dere håper turen til Oslo gikk fint. Jammen var det trist å se dere reise, får skrive som deg Bente-snufs- Der har og er et flott bekjent skap. En herlig familie som det var enkelt å bli glad i. Det er godt å vite at øyen vår har gledet dere. Vi som bor her synes vi bor på og i en perle, Håper du får tid å skrive noen ord dann og vann. Kjekt å få høre fra dere. All lykke til dere, måtte solen skinne på der i all tid. Klem fra Gunn