Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 9. august 2012

Frida er overlevert ny eier...

...da er Frida overlevert ny eier i Bergen, og desverre ute av våre liv... :-(


...Kristoffer og Stig fikk en fin tur med Frida inn til Bergen i dag... :-)


...men før de kunne dra, måtte Frida ryddes - og vaskes litt...


...fiskestenger, og annet utstyr lå strødd utover bryggen...


...klare for avreise, inn med fenderene Kristoffer... :-)


...Sotra broen...


...Askøy broen...de nærmer seg Bergen...


...de passerte et par svære suplay-båter på vei inn til Bergen...
(...man føler seg plutselig litt liten i Frida da...)


...Frida ble tatt opp på land hos BåtBerge i dag, vi bestilte båten med secure-mark i fjor da vi kjøpte den-men så havarerte jo både båten og lastebilen på Os ved sjøsetting...så vi fikk i hui og hast en ny båt, og da glemte vi hele greia - så vi har trodd at vi har hatt secure-mark på båten  hele tiden vi...heldigvis har det gått bra... :-)


...så i dag har Frida blitt feid over (spylt med høytrykkspyler), og fått seg et nummer ( secure-mark) - ikke værst bare det!... :-)


...her er Frida sjøsatt igjen, og klar for avlevering!...
Takk for alt Frida... :-)


...Lasse og jeg måtte drasse med oss litt av hvert opp i fra båten i formiddag...
(...uff, enda mere å pakke!...)
Vi leverte tilbake fiskegarnene vi har lånt av Alf Roald, og teinene vi har lånt av Arne i dag også - tusen takk for lånet gutter!... :-)


...ellers så går tiden med til å pakke...


...vi har kommet godt i gang, men jeg skjønner ikke helt hvordan vi skal få pakket og vasket oss ut før onsdag...


...stemningsbilde...
Her er jeg på vei ned til den nye flytebryggen i går kveld, for å se på Anders og Kristoffer padle havkajakken Hanna vant på basaren - men som Anders kjøpte av Hanna... :-)


...tommelen opp!... :-)


...Anders var fornøyd med den nye investeringen sin!... :-)...godt med litt hjelp...


...det var ikke bare, bare å komme seg opp igjen...


...Kristoffer sin tur...


...strålende fornøyd!...


...etter litt nøling og knoting...


...fikk han det ganske godt til!...
(...så Morten og Ann Kr., bare vi vinner i lotto - så er vi klare for Nordmarka på langs i kajakk vi!...)


...så var det å komme seg på land igjen da... :-)


...etter padlingen, ble det bading - med full påkledning for Kristoffer sin del...


...det var visst friskt!...


...etterhvert fikk Kristoffer selskap av Mathias, Adrian og Jeppe - men de hadde våtdrakter på...


...de hadde det gøyt!...


...Magnus var flink i kajakken han også, Karsten Inge måtte også prøve - men det gikk så fort unna at jeg ikke rakk og dokumentere det hele... :-)


...Anders yppet på Kristoffer, tror det er flere som må bade!...


...det er ikke lov å dytte noen som ikke har vært uti enda, derfor tar Kristoffer bomba rett ved Anders da han prøver å komme seg uti... :-)


...Anders kom på bedre tanker, her i full firsprang!... :-)

 

...duo-bomba... :-)


...man har det ikke mere gøyt enn man gjør det til sjøl!...


...en siste singel-bombe... :-)


...i dag ringte det på døren, og jeg fikk overlevert denne invitasjonen...


...dette var budskapet...
Det var utrolig hyggelig, og vi gleder oss til lørdag!... :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hei...

Ja da var Frida levert og det er bare til å innse at nå nermer det seg avreise. Jeg får det ikke inn i mitt hode, men når jeg så pakke bildene da er det vel sant (snufs) Kom snart tilbake:)

Ja det må jeg si at det var noen fine bilde av guttene i kajakken de er veldig flinke. Fantastisk flotte bilder.. Stilig at de leverte båten til Bergen håper de hadde en fin tur, bare en liten rettelse til den enne broen ( sotra broen skal det være. Lol. Forsatt fin uke og lykke til med pakkingen... Du får fri til jentene på Møgster om hjelp til utvasking. Hils guttaboys og klem til dere alle;))
Mvh Alethea.

Livet på Møkster sa...

Ups, det gikk litt fort i kveld - det er selvfølgelig Sotra broen!...har rettet det opp allerede...(..uff,burde skjemmes!...)Og ja, nå går dagene fort - det er ingen vei tilbake!...nå må vi hjem om vi vil eller ei!...klemklem, og god natt!... :-)