Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 22. august 2012

Skolestart...


...ja, da var skolen i gang igjen, og den lange skoleferien en saga blått...men vi har hatt en utrolig fin sommer på Møkster, og det er faktisk ganske kjekt å være tilbake igjen... :-)


...spente barn på vei til skolen...


...3 gode venner!...


...høytsvevende velkomsttale...
I anledning dagen, sto rektor på taket - for å ta imot alle de spente barna...og endel foreldre...


...det krydde av barn, faktisk hundrevis - dette er ikke vi vant med lengre!...


...en liten titt inn i klasserommet før de startet, Lasse og Stine sitter sammen bakerst i klasserommet... :-)  (...beklager dårlig bildekvalitet...)


...mandag ettermiddag var det endelig duket for sykkeltrening med Rye sykkel klubb, se alle de barn og unge som var med... :-)


...dette har Lasse gledet seg til leeeennge!!!... :-)


...etter mye sykling i skog og mark, ble treningen avsluttet med stafett... :-)


...mens ungene syklet, gikk fru Fosse og jeg tur i skogen - der traff vi på denne lille tassen... :-)


...2 super fornøyde barn, etter 1,5 time med sykling :-)


...da var det bare å sykle tilbake til bilen...


...Kristoffer trener fotball hver dag nå, hyggelig lesning på hjemmesiden til Skeid også - Kristoffer blir omtalt som hjemvendt sønn... :-)


...Henrik sitt lag hadde første kamp etter ferien igår...


...mange av oss syklet ned til kampen, jeg hadde med meg Mathias, Sander og Henrik...


...de tok en overlegen seier, i nydelig vær - tror de vant 13 - 2... :-)
 
 
...i dag kom isbilen, det var stas - over et år siden sist!...
 
 
- Ellers så har vi hatt TV2 - nyhetene hos oss i dag, de ønsket å lage en oppfølgings reportasje om oss - så de har fulgt oss i noen timer i ettermiddag...for dem som har lyst til å se det ferdige resultatet, så kommer reportasjen i Lørdags Magasinet på TV2 førstkommende lørdag kl 1845...
 1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Hei. Ja det må eg si er andere tilstander en det som dere har hatt på Møgster kontrasten er nok stor vil eg tro. Guttene er nok glad for å komme tilbake til gode venner. Er nå litt av et stunt rektoren gjør;)) Her hos oss er det torden å regn leste nettopp på nettet at det er flom i os(Hordaland) Hilse gjengen fra meg klem til dere alle. Mvh yvonne