Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...tirsdag 25. desember 2012

GOD JUL...

...alle sammen, og vel overstått julaften - det er deilig å vite at vi har mange fridager til sammen. Dager vi skal nyte sammen med venner og familie, både rundt middagesbordet - men også ute på slalom eller på snowracere... :-) Det har snødd en god del de siste dagene, så her er bra med snø :-)
Vel, her er et lite tilbakeblikk på de siste dagene...

 
...årets juletre...
 
 
...både liten og stor hjalp til å pynte juletreet lillejulaften...
 
 
...vi var godt fornøyd med det ferdige resultatet, da vi var ferdig med pyntingen - var det tid for julekveldsmat hos naboen... :-)
 
 
...rett før vi gikk over til mamma og pappa, ringte det på døren - det var blomsterbudet igjen...denne gangen var det en fin juledekorasjon fra Jeanette og Espen på Møkster, våre gamle naboer - kjempe hyggelig!...tusen takk :-)
 
 
...etter at vi kom hjem fra kveldsmaten hos nabo'n, var det tid for å tenne det 4.lyset i adventskransen...
 
 
...Kristoffer, Henrik og jeg gikk i kirken sammen med mormor, morfar og onkel Tor - Stig var hjemme og holdt "fortet" som han pleier...Lasse var også hjemme i år da han ikke har vært i form de siste dagene, han orket likevel å hjelpe Stig med å skjære opp medisterpølsene - og å dekke bordet... :-)
 
 
...etter en hyggelig julegudstjeneste, i en fullsatt Grefsen kirke (...vi gikk på den 3. av 4 gudstjenester, køen var allerede lang til den siste gudstjenesten da vi gikk ut etter endt gudstjeneste...) - gikk vi over kirkegården, og tente lys hos våre kjære som ligger der...det var et vakkert skue, den snøkledde kirkegården, med alle de levende lysene som var tent...
 
 
...Stig hadde gjort det veldig hyggelig til vi kom tilbake, tent flere fakler - både oppe på parkeringsplassen, og foran trappen... :-)
 
 
...julebordet er dekket, det eneste som mangler er...
 
 
...oss...
 
 
...etter middagen var det klart for å gyve løs på pakkehavet under juletreet, vi hadde spesielt 3 ivrige gutter - vi holdt på i bort i 2 timer med gaveutdeling, og oppakking... :-)
 
 
 
...vi hadde som sagt 3 ivrige gutter, som hjalp til å dele ut gaver - og å rydde opp papir innimellom oppakningen...
 
 
...som dere ser, så var gjestene fornøyde... :-)
 
 
 
 
...idag er den store dagen til å se hva man egentlig fikk igår, det ble bl.a mye lego - her koser både store og små seg med legobygging... :-)
Lasse fikk også bl.a denne angry bird høytaleren med opplader til ipoden sin - den var popis...
Vi fikk mye fint igår alle sammen, så tusen takk for alt - til alle!...i skrivende stund er nå 2 av 3 barn ute og aker, vi skal snart i familieselskap hos naboen - imorgen skal vi til Lindeberg å treffe familien til Stig... :-)
...så er resten av ferien satt av til slalom, før vi skal feire nyttårsaften med fam. Bratberg...
- Vi ønsker alle en fortsatt god romjul, kos dere!...
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hei Bente stig og barna.

Nå er det lenge siden jeg har skrevet på bloggen deres, men dere er ikke glemt. Har ikke hatt maskin å skrive på iphone blir for lite for meg. Men nå kom maskinen jeg har ventet på så lenge. Har lest bloggen deres å det er så kjekt å se alt dere holder på med, dere er veldig aktive må eg si. Kosligt å se ungene fra Møgster som besøkte dere veldig flott. Håper dere hadde en fin tur til Møgster i høstferien, tenkte å ta kontakt med dere da jeg var i Oslo men dere hadde tatt turen over fjellet. Her hos oss regner det ned i bøtter / spann må nå snart ta slutt. Håper vi sees en gang i 2013. Ønsker dere et riktif godt Nytt år å takker for det gamle. Hils gutta boys å alle de andre. Klem fra yvonne:)))

Livet på Møkster sa...

Hei Yvonne!...så utrolig kjekt å høre fra deg igjen :-)Håper du, og dere har hatt en fin jul-og at alt er bra med dere. Vi ønsker dere også et riktig godt nyttår!...får satse på at vi treffes på Møkster en varm sommerkveld, om ikke før... ;-)Stor klem fra oss alle 5...