Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 6. desember 2012

Vellykket bursdagsfeiring :-)


 
...vi samlet 20 syvåringer på Trollvann, til en aktiv akebursdag sist søndag - kulden holdt på å sette en stopper for oss da det var en 14 - 15 minusgrader ute...
 
 
 
...snøkanonene gikk for fullt i slalomanlegget, det har de gjort hele uken nå - og godt er det...for vi har kjøpt familiesesongkort, og satser på at bakken åpner nå til helgen!... :-)
 
 
...ungene var storfornøyde, endelig snø igjen - og det...
 
 
...gikk så det suste...
Da det fremdeles var litt lite snø, inviterte vi til rumpeakebrett bursdag - Lasse verker etter å prøve ut den nye snowraceren han fikk av mormor og morfar til bursdagen sin... :-)
 
 
...kompiser...
...helt fra bhg-tiden faktisk... :-)
 
 
...Stinemor...
...Stine var en reser i bakken, her storfornøyd - selv etter å ha fått snøspruten rett i fjeset... :-)
 
 
...etter å ha akt i nesten 1 time, var det godt å varme seg ved bålet - og å få i seg litt mat!...
 
 
...fargerik akebrettpark...
Her er et utvalg av alle rumpeakebrettene, i skjønn forening - rett ved campen vår...
 
 
...det gikk med et lass med pølser, den friske luften og all aktiviteten - hadde virkelig gjort noe med matlysten!... :-)
Vi var så heldig å få god hjelp av Inger Louise, en av mammaene - det trengtes...
 
 
 ...selv om vi hadde god hjelp av Henrik og Kristoffer også...20 syvåringer er mange å passe på, spesielt i kulden...her står Henrik og deler ut saft til barna... :-)
 
 
...samlet rundt bålet for å synge bursdagssangen for Lasse...
 
 
...utdeling av bursdagskake...
 
 
...bålkos...
De siste 20 minuttene ble en utfordring for flere av barna, de begynte å bli kalde - da vår det godt å sitte og varme seg rundt bålet...mens andre igjen holdt det gående med aking helt til siste minutt, noen hadde knapt tid til å spise / drikke... :-)
 
 
...ikke så lett å se kanskje, men saften var blitt til sløsj da vi kom hjem - det sier litt om hvor kaldt det var...det var godt å komme i hus etter rundt 3 timer ute i kulden...
 
 
...rene julaftenstemning...
Lasse fikk så mye fint til bursdagen sin, det var først etter at vi kom hjem han fikk sett ordentlig hva han fikk - og han fikk god hjelp av resten av guttaboys til å bygge sammen både det ene og det andre... :-)
 
 
...mandag 3.des var det duket for juleavslutning i 2B...
 
 
...fin underholdning av ungene, de hadde bl.a øvd inn flere sanger fra Kardemomme by, og noen julesanger - de var så søte...
 
 
...en fornøyd gutt i den store mengden, det er stor forskjell fra skolehverdagen på Møkster - her på Grefsen er Lasse 1 av over 20 barn i sin klasse...totalt på 2.trinnet er det 110 barn...
 
 
...guttaboys i 5.klasse, 7 av dem har søsken i klasse 2B - de samlet seg ved et bord under maten...
 
 
...det ble trangt om saligheta når man er så mange, ikke alle fikk sitte ved bordene - disse 2 frøknene var løsningsorienterte... :-)
 
 
...lang matkø...
Alle hadde med seg hver sin matrett, og vi i julegruppen hadde også med oss kake - det bugnet av god mat...store og små koste seg, det ble en vellykket kveld... :-)
 
 
...pepperkakekalenderen er oppe i kjøkkenvinduet, her teller Lasse hvor mange pepperkaker det er igjen - og hvem som får den siste pepperkaken... :-)
 
 
...har jukset litt i år, kjøpte ferdige pepperkaker - så det er pepperkakedamer og menner, og juletrær som henger i vinduet i år...jeg sier bare; "...samma det vel, pepperkaker er pepperkaker"... ;-)
...de skaper nå julestemning, og fyller kjøkkenet med en deilig pepperkakelukt...
 
 
...det første lyset i adventstaken har blitt tent den siste uken også, nedtellingen til jul er definitivt igang...
 
 
...vi har god hjelp i kalenderlyset også, her er det umulig å ikke ha kontroll... :-)
 
 
...amaryllisen har sprunget helt ut, må nok ha en ny til jul...
 
 
...ellers så var Lasse på svømmingen igjen igår, han begynner å bli en racer - læringskurven har gått rett til himmels!... :-)
 
 
...full konsentrasjon under oppvarmingen...
 
 
...storfornøyd, som fisken i vannet... :-)
 
 
 
 
...Lasse begynner å få teken på crowlingen, både på bryst og rygg - selv på dypet... :-)
 
 
...det er gøy med frilek etter en hard økt i bassenget...
 
- Ellers så er vi preget av hektiske førjulsdager, vi prøver å kose oss som best vi kan sånn innimellom slagene... ;-) ...Kristoffer nærmer seg vel overstått med sine aller første tentamner, nå er det bare engelsken igjen i morgen - så kan han puste ut for denne gang!...idag skal Lasse ha med seg bestisene sine fra barnehagetiden, nemlig Iver og Sander - de har ikke kommet i samme klasse...men holder kontakten godt fremdeles...
Ha en fortsatt superduper dag folkens!...ønsker dere alle en fin førjulstid, plutselig høres vi igjen... :-)

Ingen kommentarer: