Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 17. desember 2012

Lykke...

 
...endelig var det duket for en familiedag i slalombakken!...
De 2 eldste har nærmest bodd i bakken med forskjellige kompiser den siste drøye uken, men for Lasse, Stig og meg var det første gang igår...føret var egentlig ganske bra, det var mildt - og tidvis snødde det ganske heftig...og det er jo bra, med tanke på at det snart er juleferie - vi håper på å være i bakken hver og hver annen dag da!... :-)
 
 
...Henrik på railen...
Her er Henrik sammen med Fredrik, og et par kompiser til... :-)
 
 
...Fredrik i farta på snowboard...
 
 
...Kristoffer sto med Herman igår, lørdag var det med Bjørn... :-)
 
 
...Lasse i heisen...
 
 
...tid for litt mat...
 
 
...Lasse og Kristoffer klare for litt hopping i snødrevet...
 
 
 
...i farta!...
 
 
 
...stemningsbilder...
 
 
...snømannen Kalle... :-)
 
 
...fine forhold i bakken igår, og forholsvis lite folk...
 
 
...vinteridyll...
Her er vi på vei hjem fra Trollvann igår ettermiddag, i flotte vinterforhold - det sto i stor kontrast til føreforholdene da vi kom ned fra åsen...der bøttregnet det, litt trist - det var jo så fint vinterføre...nå er det bare is og holke igjen... :-(
 
 
...lano for liten, og lano for stor... :-)
Det var godt å ta et bad etter flere timer i slalombakken...
 
 
...lørdag ettermiddag var det tid for pepperkakehus bygging, og pynting...
 
 
...ivrige pepperkakehus-pyntere...
 
 
 ...det ferdige resultatet... :-)
 
 
 ...en glad gutt, klar for nissefest på skolen idag...
 
- Ellers så blir det en hektisk, men koselig uke - vi begynner med skoleavslutningen til Kristoffer i kveld...imorgen skal vi på middag- og gaveutvekslingsbesøk til Kløfta, onsdag er det siste svømming for Lasse før jul - torsdag skal vi treffe Thalina og co for gaveutveksling...fredag skal vi på middag til fam Bratberg, lørdag og søndag skal jeg jobbe - vi skal på julekveldsmat til naboen søndag kveld...før jeg skal på jobb kl 04.44 julaften, jeg slutter før de fleste er ferdig med frokosten - nemlig kl 10.31...så det skal nok bli jul her i huset også!...vi blir 12 + 1 til bords på julaften, på menyen vil det være ribbe à la Stig, medisterpølser - og mormors hjemmelagde medisterkaker. Til dessert blir det mormors riskrem, selvfølgelig med mandel i!... :-)
Vel, igjen...riktig god førjulstid til dere alle!...
 

Ingen kommentarer: