Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...lørdag 22. desember 2012

Juleferie!... :-)

 
...endelig var det juleferie fra torsdag av, den begynte med brask og bram kan man si...først kom Lasse hjem fra AKS (aktivitetskolen) med nesten 40 i feber, og da Kristoffer dro på årets siste fotballtrening - og Henrik avtalte å treffe Fredrik i slalombakken...utsatte vi besøket med Thalina og co til neste dag, Henrik gikk for å hente slalomskiene sine i boden-og kom hylende og skrikende inn noen minutter senere...han hadde falt på isen utenfor huset vårt, det var ingen synlige merker i boblebuksen hans - så vi ba ham roe seg ned litt...men da vi fikk av ham buksen, var det hull i stilongsen hans - og godt med blod!...for å gjøre en lang historie kort, vi endte på legevakten - det ble sydd 2 sting, tatt røntgen - som heldigvis var fine...Henrik fikk beskjed om å ta det med ro i 2 dager, før han igjen kunne ta en tur i slalombakken - der har han vært i dag med Fredrik, og Kristoffer og Herman... :-)
 
 
...torsdag fikk vi denne flotte juleoppsatsen levert på døren, det er alltid kos å få blomster på døren - og litt spennende hvem de er fra... Det var en hilsen fra Møkster, fra Hanna, Magnus og Anders - og resten av familien...kjempe kos, tusen takk!... :-)
 
 
...igår var Thalina og Eirik innom en tur, det var veldig kos!...
 
 
...Lasse har fremdeles høy feber, 3.dag på rad - han er ikke i noe særlig god form... :-(
Håper det verste har gitt seg til julaften...
 
 
...Kristoffer har strukket så i været, at vi måtte kjøpe ny dress til ham - han valgte skjorte og slipset selv... :-)
- Vel, da er det vel bare for meg å begynne med stryking av x-antall skjorter, og duken til julemiddagen - jeg jobber jo selvfølgelig denne helgen, og julaften...da er det godt å ha en flink mann som Stig på hjemmebane, han ordner opp det meste - så sammen skal vi få til en veldig bra julefeiring...i år igjen!... :-)
Jeg får vel oppklare skriveleifen i forrige innlegg, vi blir 11 til bords på julaften - jeg hadde telt med nissemor og nissefar også!... ;-)
 

Ingen kommentarer: