Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 12. desember 2012

Gratulerer med...

 
...dagen, Stig!...
Fin dato idag, Stig - 12.12.12... :-)
 
 
...som seg hør og bør hos the Haug family, det ble bursdagssang og gaver på sengen - den ene mere trøtt enn den andre i dag... :-)
 
 
...sist lørdag ble både Lasse og Stig feiret med familien, vi var 17 stk - farmor og Morten kunne desverre ikke komme...
 
 
...vi godtet oss med skoleboller, vafler og Kvæfjordkake - før det koste vi oss med Mao's hjemmelagde vårruller, mmmm - de var kjempe gode...hun hadde lagd 60 stk, det var 2 igjen...de yngste barna, og noen av de store - fikk winerpølser...med andre ord, mye god mat - og godt selskap!... :-)
 
- Henrik var i slalombakken med Fredrik før selskapet, Lasse og Kristoffer var utenfor her og akte - Kristoffer skulle nemlig spille kamp (...det visste ikke vi da vi inviterte til lag...)...det var visst en innholdsrik, og spennende kamp - de tapte desverre 7-6...
 
 
...søndagen dro de 2 eldste i slalombakken, vi andre dro i bursdagen til Vilde ( datteren til Kristina og Bredo, og mitt fadderbarn...) - her ligger Lasse og tegner bursdagskort til Vilde, han tegnet en jente med lyse musefletter - i VIF trøye...han tegnet en liknende tegning til sin kusine dagen føre... :-)
 
 
...lys nr. 2 er tent i adventstaken...
Det lakker og lir mot jul, i skrivende stund er det 12 dager igjen til julaften - vi er langt ifra i boks...men det gjelder å puste med magen, vi kommer nok i mål i år også!... :-)
 
- Ellers så var Lasse på julegrøt hos Emil på mandag, sammen med alle guttene i klasse 2B - sånn bortsett fra at Stig har bursdag i dag...skal Lasse på svømming, Kristoffer på fotballtrening - og jeg på kveldsvakt...imorgen får vi besøk av Hilde, Øyvind og gutta - de har vi ikke sett siden de var på besøk hos oss på Møkster!...det blir veldig koselig, vi gleder oss til det :-)
Til helgen har vi ikke de store planene, da skal vi prøve å finne juleroen - bake julekaker, få satt opp pepperkakehuset - og få kjøpt de siste julegavene!...neste helg jobber jeg, og så er det jo jul!....
Mandag 17.des er det juleavslutning med klassen til Kristoffer, det blir ekstra spennende - der kjenner vi jo nesten ingen...Henrik sin klasse skal ha julefrokost førstkommende fredag, da jobber jeg - så Stig får stille på den...neste uke blir det mye kos på skolen, bl.a nissedag, julegudstjeneste i Grefsen kirke - og gang rundt juletreet...neste torsdag er siste skoledag før juleferien, da er det kosedag - og de slutter kl 11.30...men først er det juleverksted i dag, og Luciafeiring imorgen... :-)
 

Ingen kommentarer: