Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 17. november 2011

Det går stadig fremover med huset...

- I går var jeg med på byggemøtet, utrolig kjekt å se og høre at det går fremover med huset - og at de ligger i rute med huset vårt ifht innflytting til jul... :-)
Det at vi har innflytelse på avgjørelser rundt forskjellige detaljer, setter vi stor pris på!
Igår fikk jeg bekreftet at det blir en slik peis som vi ønsker oss - nemlig med glass på 3 sider slik at vi kan ha glede av peisen både i stuen og på kjøkkenet... :-)
Mona, i Møkster Bu og jeg planlegger rom for rom ifht møbler (...jeg bare elsker det...) og vi måler opp både her og der inne som ute. Det blir nemlig bygging av div plattinger istedet for maling av husene - det tar vi på dugnad til våren...


...det er planert, ryddig og fint utenfor huset nå...


...stue/kjøkken-delen begynner å ta form...


...utsikt ut mot venstre fra stuevinduet, det er havgløtt her også...


...utsikt fra stuen mot Møkstrafjorden...


...kjøkkenmoduler, hvitevarer og fliser har ankommet, de står lagret på vårt nye soverom... :-)


...på badet gjenstår det enda endel...


...bilde tatt innover i huset fra de store stuevinduene...


...denne kameraten har forfulgt meg de siste dagene, skal love deg at Stig har fått full uttelling for sin"syke" humor... (HYYYYL!!!)

-I kveld har vi vært på svømming og klatring, vellykked som vanlig :-)
Filmteamet har ankommet Møkster, vi har så vidt hilst på dem - kjekt å se dem igjen!...
Nå gleder både store og små seg her til imorgen, Stig og jeg skal på middag på Bekkjarvik Gjestgiveri - for så å bli fløyet over til Marstein fyr med helikopter! I den anledning, må vi takke og bukke til 2 av barnefamiliene her på Møkster - som for et døgn blir henholdsvis 4- og 8-barnsfamilier... :-) Guttene gleder seg alle 3 til å overnatte borte, ikke noe problem at mamma og pappa tar seg en tur... :-)
Ingen kommentarer: