Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...mandag 14. november 2011

Div. helgeaktiviteter...

...begynner med å plukke opp tråden fra forrige innlegg...


...ja, det ble peiskos, ullpledd og rødvin til kl 0130 natt til lørdag.
Det var en fantastisk stjernehimmel, månen hang stor og tung over oss -
og det var forholdsvis mildt.
En skikkelig romlemantisk kveld/natt... :-)


...det spraket godt i utepeisen, mye nostalgi i den norefjell-veden...


...ungene i full fart ned til bokbåten lørdag formiddag...


...Lasse fører an...


...bokbåten har lagt til kai på Møkster...


...spente barn går ombord...


...legg merke til været dere... :-)


...det ble tid for eventyrstund, noe som fenget for liten og stor...


...alle 3 guttene fant seg noen bøker hver seg som de lånte med seg hjem...


- Mens Stig og guttene koste seg her på Møkster, dro jeg til Bergen for å få litt luft under vingene...
Jeg traff Randi på dagen, vi shoppet litt før vi tok Fløybanen opp - og så gikk vi ned igjen.
Det ble en kjempe fin tur i knall vær!
På kvelden ble jeg med Randi og Øystein på venne-julebord, veldig hyggelig - og utrolig god mat!
Det var spleise-tapaslag, desverre ble magen full før øye var mett...
Tusen takk for at dere tok så godt vare på meg Randi og Øystein, og for en super frokost Øystein!
Den la et godt grunnlag for en fin dag på toget...
Jeg dro til Myrdal kl 1310, der hadde jeg 3 timer pause før jeg skulle tilbake til Voss.
Den tiden benyttet jeg bl.a til å ta en tur med Flåmsbana, jeg fikk t.o.m sitte foran i lokket på vei ned - det er en spektakulær tur ned. Hadde vært gøy å ha med resten av familien ved en senere anledning.


...arbeidsplassen min, jeg storkoser meg når jeg er på jobb i toget...


...jeg sov på rom 254, Fleischer's hotel på Voss natt til mandag - begynte tjenesten kl 0456...
Det er 3 uker til neste gang jeg skal jobbe i Nsb, jeg skal ha den samme turen da med overnatting på Voss...


...godt å ha Lasse når man kommer hjem med alle pakkenellikene, her offroader han riktignok med Stig søndagen...

- Ellers så er Stig og Henrik på klatring nå, glemte igjen å sende med kameraet - Henrik var helt i hundre, han gledet seg sånn til å bruke de nye klatre-skoene :-)
...får prøve å huske kameraet til torsdag, Henrik er tøff og kjempe flink når han er i veggen - dette må dokumenteres igjen... :-)
Kristoffer er på fotballtrening i dag, det blir ikke like mye av organisert fotball som i Oslo - men vi bor jo rett ved en ballbinge, så det blir en del fotball likevel...

...sånn ellers så forbreder vi oss på at filmteamet kommer tilbake til oss til torsdag, det blir helt sikkert en begivenhetsrik langhelg - kommer tilbake med mere info etterhvert... :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

hei ønsker deg god jul på forhånd og du kan sjekke denne sidenfor julebord. det ville være en flott kveld ...

julebord