Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...lørdag 5. november 2011

Det nye huset tar form...

- Det snekres, bankes og jobbes for fullt i huset for tiden - og det er vi veldig glade for!
Mye har skjedd i det siste, og vi ser klart at vårt hus prioriteres - så håpet stiger ifht å flytte inn til jul...
Nå er huset vårt ferdig plastret, så elektrikkerene begynner til uken - og snekkerene er ferdig med lektingen og har nå begynt med oppsettingen av stendere innvendig. Vi begynner å ane hvordan dette skal bli... :-) Med andre ord, vi har spennende tider forann oss - vi drømmer oss fortsatt bort i sofaer, senger, bord og stoler... Dette er kjempe gøy!
Utvendig er det nå så godt som ferdig planert, og "it-bua" som skjermet noe for den flotte utsikten er nå flyttet...


...de innvendige stenderne begynner å komme opp...


...hu mor avbildet i stuekjøkken-delen, med den flotte utsikten i bakgrunnen...


...full konsentrasjon, Henrik leser for Lasse på sengekanten - helt på eget initiativ!...
Det varmer et morshjerte, godt å se at de kan gjøre hyggelige ting sammen også - helt frivillig...


...idag var familien på fisketur igjen, en stund siden sist alle 5 var med...
Og gaven fra Randi og Øystein kom til god nytte :-)
Det har regnet litt til og fra idag, men det er mildt - 14,2 grader, og nesten ikke vind.


- Henrik dro inn 4 sei på en gang, han måtte ha litt hjelp av pappa...


...hu mor fikk også napp...


...fiskeren, både han og Stig fikk fisk idag også - det ble også 20 krabber i tegnene, men ingen hummer... :-(Ingen kommentarer: