Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...torsdag 3. november 2011

- I går var det en stor og viktig dag her på Møkster, det var byggemøte (som jeg også fikk være med på...), kranselag og selveste ordføreren var her for å bivåne husprosjektet... :-)
Anne, en av de andre mødrene her på øyen og jeg hadde ansvaret på kjøkkenet igår - det ble kokt lapskaus og bakt eplekake i stor stil...


...arbeidsfolket og politikerene hadde litt av hvert å boltre seg med...


- Jeg skal komme tilbake ganske så snart med oppdaterte bilder fra huset, som sagt så var jeg med på deler av byggemøte igår - det var kjempe spennende! Utrolig kjekt at forslag og ønsker Stig og jeg har blir seriøst mottatt, og at vi faktisk har en viss inflytelse. Mona og jeg drømmer oss bort på Ikea og andre møbelkjeder sine hjemmesider, vi har mange gode tanker og ideer - vi GLEDER oss til å sette dem ut i livet... :-)


Stig, Henrik og Kristoffer var på speideren igår, Stig hadde planlagt møte - og det ble bålbrenning med gruppeoppgave der ungene skulle se om det gikk an å steke egg i en konvolutt...
2 av 3 grupper klarte det! Det ble grilling av marsmellows for alle - det falt i god smak...


- Stig og jeg var ute og sjekket til tegnene tidlig i ettermiddag, i kanonvær - det er utrolig at vi 3.nov har sol fra skyfri himmel og 15 pluss grader... Livet er herlig!


- Kjærligheten blomstrer enda, selv etter 20 år - det er også 17 år siden vi forlovet oss idag...


...og jeg har hatt husmorånden over meg idag...


- Ettermiddagen har gått med til svømming for de to yngste og meg, mens Kristoffer har trent fotball.
Henrik har også fått klatret litt idag på familieklatringen, selv om prinsippet er at man sikrer sine egne barn. Stig skal ta sikringskurs onsdag neste uke, så klatreskoene er bestilt både til ham og Henrik - de skal i utgangspunktet komme med posten til fredag...Ingen kommentarer: