Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...lørdag 21. juli 2012

Endelig kom fam Fosse!...

...endelig var dagen her, hvor Stine, Mathias, Sander, Ann Kristin og Morten ankom Møkster igjen...de var jo alle 5 her i høst også, men da bodde vi i huset til Ingeborg...


...jøss, det ser ut som de skal flytte til Møkster de òg... :-)


...Oslo-folket kom i nydelig vær, ekstra deilig kanskje da vi visste at det hadde vært styrtregn i Oslo...en halv meter med vann i gatene på Grønnland, og ganske kaotiske tilstander...


...gjennsynsgleden var stooooor!!!... :-)


...en spent Lasse rett før båten la til kai...


...flyttelasset har ar ankommet fam Haugs residens... :-)
(...dere vet dere blir mobbet for dette fremover...)


...det ble husets hjemmelagde pizza til middag...


...alltid stas med mating av sauene... :-)


...dette er ikke pysete by-unger...


...rigging av partytelt i går ettermiddag, slik at det skulle være klart til rekefesten senere i dag... :-)


...inspeksjon av brannstasjonen...
Den begynner å bli ferdig, skikkelig fin blir den!...så utrolig kjekt å se den dugnadsånden som har vært her på Møkster, hva man kan få til når så mange bidrar med litt hver... :-)


...kveldsmaten inntas forran tv'n, mmmm - mer pizza!... :-)


...litt tull og tøys på sengen, før de etterhvert fallt i søvn...


...tull og tøys ble det på guttaboys også, ikke så rart kanskje - alle ungene hadde gledet seg veldig til å treffes igjen... :-)


...dagen før dagen, torsdag ettermiddag gikk med til fotballspilling for hele familien...


...tidligere på dagen bygde Lasse hytte i trallen til atv'n...


...nei, hvor ble det av Lasse??...

- Vel, vi gleder oss alle til basar i dag - utrolig mange flotte gevinster...for så rekefest og konsert med Olav Stedje i kveld... :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Hei. Ja så kom dagen da gjengen kom, å solen tittet frem. Det var så kjekt å se gleden hos ungene / de voksne da familien Foss kom. De tok med fine været. Håper været holder så Frida får ristet seg litt.