Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...fredag 6. juli 2012

Yes, det ble atv-kjøring...

...det ble atv-kjøring i dag, jeg lovte guttene det igår - men noen hadde glemt å slå av bryteren på atv'n....så batteriet var flatt igår, men ikke i dag!... :-)


...racergutta på tur, se de omgivelsene vi omgir oss med - er det ikke flott, og idyllisk???...


...Lasse plukket opp Benjamin i formiddag på vei ned til stranden, her er to fornøyde gutter... :-)


...det ble kjøring med båter i dag også...


...en blid gutt...


...oj, mon tro hva de har sett - en krabbe?...


...jepp, det var en krabbe - ikke så stor da men...men det var ikke så farlig....


...guttene tok atv'n ned til butikken, jeg gikk etter - vi måtte jo ha en is, og litt mere drikke...her er de tilbake på stranden, begge fornøyde - med hver sin iskalde iste... :-)


...da vi var nede på butikken, møtte vi denne arbeidskaren - han dro på jobb kl 08 i dag...her har han vært hjemme for å spise lunsj, og er klar igjen til å bli hentet av Karsten...( flink gutt er han, pliktoppfyllende og ansvarsfull...ikke bare, bare å jobbe i timesvis mens kompisene morer seg med båter og hverandre...men det vil jo merke seg i sparebøssen etter sommeren, og han får kjørt masse båt - og han lærer nye ting hver dag... :-)  ).


...dagens morsomste aktivitet, guttene brukte en stor stein i vannet som et hoppetårn - de hadde det kjempe gøy lenge!...


...Lasse svømmer, men det var litt grunnt - han måtte prøve mere utover...


...der lå nemlig pappa'n og vaket...det er vel noe i det, som far - så sønn...eller kanskje visa versa... :-)
Stig kom nå ned til oss da arbeidsdagen hans var over, det var deilig med et bad da... :-) Etter litt mere leking, og kos dro vi hjem - vi begynte å bli sultene...jeg satte pizzadeigen, så kom vi på at vi hadde jo et par tegner ute - så vi tok en liten båttur på ettermiddagen mens deigen stod til heving...


...2 nyskjerrige gutter...


...de var spente på om vi ville få noen krabber...


...og jammen meg gjorde vi det òg... :-)


...da vi vasket båten etter fisketuren, fant vi denne lille krabaten...


...ikke så lett å se kanskje, men vanntemperaturmåleren vår ved båten - viste 15, nesten 16 grader...


...hjem med dagens fangst...


...Henrik da, ikke lek med maten!... :-)


...tull og tøys til bordet...


...her et ordentlig middagsbilde, det ble hjemmelagd pizza til middag - det falt i god smak hos liten og stor...


...Henrik og Lasse matet sauene før de skulle legge seg, da jeg skulle rope dem inn - var dem plutselig borte...da jeg ropte på dem, var de rett bak huset til nabo'n - men de hadde ikke tid til å komme inn...de lekte dyrepasserne (et av Lasse sine, og mitt favoritt program på tv2 på fredager), og hadde mye jobb å gjøre!... :-) 


...sjekk her a, 23 grader kl 2118 - det er jo fantastisk!...
Nok en herlig dag, vi håper på flere slike dager :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Hei.
Eg ler høyt av disse to gutta boys som koser seg i vannet, får flash back fra barndommen når eg ser disse to i full lek på stranden. Å han som har fått sommer jobb gratulerer til han, synes han er kjempe flink... Været er ikke noe fint hos oss heler, men kansje det blir bedre i morgen søndag. Ja eg håper vi får komme til Møgster igjen, jeg jobber på spreng med gevinster dere skal få til basaren. Må få de ut på en eller annen måte, har forstått det slik at det er mye båter rundt den dato så da blir det vanskelig med plass. Håper også å få treffe dere igjen. Eg synes din bedre halv del er tøff som liger å kruser ute i sjøen.

Ønsker dere en fin helg.
klem fra yvonne.