Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...onsdag 18. juli 2012

Hverdagsliv på Møkster...

...Kristoffer er flink, han jobber og står i - vi 4 andre gikk til butikken i 1130-tiden...


...det er ferietid, is og brus er alltid poppis!...


...Møksters badenymfe...


...føler meg riktignok litt snytt for en knall dag, med sol og nydelig vær - det hadde nemlig både Storm og Yr.no meldt...jeg lovte Lasse en dag på stranden, så da ble det det også... :-)

...det var mange barn på stranden i dag, de fleste holdt seg på land - for det var kaldt!...men, Lasse måtte prøve seg i vannet - han syntes nok det var kaldt han òg...dessuten ble det litt kjedelig da alle de andre barna var på land, han fikk etterhvert på seg klærne - og kastet seg ut i leken med de andre barna... :-)


...Stig har ønsket seg skoleboller en stund nå, igår passet det seg slik - jeg var nede med noen boller til Stig og gutta som jobbet på brannstasjonen...det ble tatt godt imot, ungene her hjemme var mere redd for at det ikke skulle bli noe igjen til dem...men det ble det... :-)


...Henrik på fotballbanen med en gjeng andre barn i ettermiddag...
- Det ble grillings til middag i dag, mmmm-smakte herlig!...etter midddag sto det søppeltømming på agendaen for Lasse og meg, og Stig gikk på skulen for å forberede basaren til Møkster vel til lørdag...


...som sagt, litt skuffet over at solen ikke kom som forventet - riktignok har vi hatt gløtt av sol i løpet av dagen...men det var først nå på ettermiddagen/ kvelden at det ble skyfri himmel, det har liksom ligget et lokk av skyer rett over Møkster - mens solen har skint over havet og de andre nærliggende øyene her ute i havgapet...vel, vi øyner nytt håp om noen fine dager på stranden - her er værvarselet de nærmeste dagene...håper det slår til!...


...Stig og damene har som sagt vært i gymsalen, for å forberede basaren til lørdag......damene i Møkster vel er drevene når det gjelder dette, de har gjort det mange ganger tidligere - men det var godt å ha hjelp av Stig til bl.a å løfte opp syklene - og å henge opp ting litt høyt på veggene... :-)


...litt uvant setting for Stig, midt i høneflokken - men han tar det med et smil!...


...her er årene til åresalget...


...her sitter damene og blander årene til salget lørdag...


...noen tar livet helt med ro...
Hunden til Anne sov søtt i et hjørnet, i en ellers hektisk stund i gymsalen i kveld... :-)


...den andre langsiden på brannstasjonen står ferdig nå òg, og mye av listearbeidet er ferdig...


...taket begynner å bli ferdig nå også, så det er vel ikke lenge til malingen tar til - for de som ikke allerede vet det...så blir den rød... :-)


...utsiktenvår over mot Horgo, fra "verandaen" vår - som dere ser...nydelig vær nå på kvelden, men det mangler litt på gradestokken - hvor blir det av sommertemperaturene???...


...ut mot havet et sted...nærmere bestemt mot Shetland...det eneste jeg savner med utsikten her er de snøkledde fjellene vi kunne se fra Ingeborg sitt hus, der vi bodde før huset her var ferdig - den kontrasten mellom sjø, snøkledde fjell og himmelen...men for all del, vi kommer aldri til å glemme denne flotte utsikten - vi kommer til å savne den når vi kommer hjem til Oslo!......samme utsikt noen timer senere, flott solnedgang...


- Som sagt, vi håper på noen deilige sommerdager nå - Henrik og Lasse har full nedtelling til fam Fosse kommer i overimorgen...vi andre gleder oss vi òg!... :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Hei. ja det må eg si at det var artig å se Stig i arbeid med jentene:-) slik skal det være. Himmel hvor mange flotte ting da, mer kommer nok. De skolebollene så så himmelsk ut, får vann i munnen.
Når det gjelder Lasse så er han ikke tam når det gjelder vann, hm han er ikke skvetten. Han er bare helt herlig den gutten.
Hils alle klem