Ja vi skal flytte til MøksterVi er en helt vanlig småbarnsfamilie fra Oslo som har valgt å leve ut drømmen om livet på landet. Vi har søkt på et prosjekt der et lite øysamfunn søker 2 barnefamilier til å komme for å leve og bo - slik at de skal klare og holde liv i skole og butikk. Så langt er vi den ene familien blant over 25 familier som til nå har søkt, som har fått drømmen oppfylt om å få bo på en øy langt ute i havgapet utenfor Bergen... Dette er en "once in a lifetime" mulighet, som Stig sier - gjør vi ikke dette nå - kommer vi til å angre oss på gamlehjemmet... Vi gleder oss alle 5 til dette lille eventyret i hverdagen, det å få litt mere tid til hverandre i nye,spennende og ikke minst anderledese omgivelser - og i noe roligere tempo enn i Oslo... Vi lever bare en gang, det er verdt å bruke et år av vårt liv på dette!... Litt rart er det jo å plutselig stå overfor dilemmaet bil/båt - så nå har vi solgt bilen og byttet den ut med en båt... Vi kan ikke bo på en øy langt til havs uten egen båt... Når det gjelder skolen, ja så blir det en helt annen hverdag enn på Grefsen - på Møkster skole er det 8 elever totalt fra 1. - 7.klasse, og 3 av dem er brødrene Haug... :-)

...det er vel på tide med en oppdatering i heddingen om at vi er hjemme i Oslo igjen, det har vi vært i snart et halvt år faktisk - utrolig hvor fort tiden flyr!...Det er deilig å være hjemme i vante omgivelser igjen, og å ha familie og venner " rett rundt hjørnet" - men vi opplever et stort savn til Møkster også. Stillheten, roen, nærheten til sjø og natur - og ikke minst alle de kjekke menneskene vi var så heldige å bli godt kjent med, og gla' i...livet på Møkster har gjort noe med oss, både som enkeltmennesker - og som familie. Vi har fantastiske minner og opplevelser å se tilbake på, Møkster vil for alltid være i våre hjerter - og vi vil jevnlig vende tilbake...riktignok på besøk, tror jeg...hvis ikke Kristoffer ender opp som fisker, og med ei jente fra Hordaland - kanskje Stig og jeg ender opp med pensjonisttilværelsen vår på Møkster?...så hvem vet, er drømmene sterke nok - og man tørr og følge dem...kan alt skje!...jeg velger og fortsette å blogge selv om vi er i storbyen igjen, det er fremdeles endel som følger oss her i hverdagen også - og til våren kommer dokumentarserien der vi er med fra livet vårt på Møkster. Tusen takk til alle dere som har fulgt oss til nå, vi har passert 35.000 visninger - og jeg har lagt ut over 200 innlegg...følg oss gjerne videre, hyggelig om du legger igjen en kommentar!...søndag 1. juli 2012

Koselig helg med besøk...


...men aller først måtte Stig bli ferdig på jobb fredag......vi 4 andre har jo ferie allerede, men jeg prøver så godt jeg kan å muntre opp Stig - og å gjøre hverdagen så bra som mulig for ham...her har han blitt servert en nytraktet kopp kaffe...
...så kan dere jo prøve og tenke hvilke av alternativene han valgte... :-)


...ungene i full fres med nerf-skyting, det var med livet som innsats å bedrive husrengjøringen denne helgen - gummikulene haglet rundt ørene mine til tider... :-)


...på lørdag kom Randi og Øystein på besøk, de kom med båten kl 1545...det var kjempe kos å se dem igjen!...


...det ble husets hjemmelagde pizza til middag denne gangen, de fikk jo lokal spesialitet da de var her i høst - nemlig villsau-kjøtt med fløtegratinerte poteter og annet tilbehør...her hjelper Lasse til med å kjevle ut pizzabunnen, til info så har vi kjevle - men den passer ikke nedi den dype langpannen...derfor bruker han en ølboks, det funker bra faktisk!... :-)


...etter at vi hadde kost oss med pizza med både kjøttboller, peperonni og spekeskinke - var vi klare for en tur ut!...ungene var med, Martin og Henrik har vært hos Svein - og det viste seg at ikke bare hadde han en lader, han hadde en motorisert sparkesykkel han også - så nå har de hver sin!...Martin var sånn på meg om at jeg måtte prøve han sin, kunne jo ikke skuffe poden - så...


...hei hvor det går, hu mor hylte...men så viste det seg at det ikke gikk så fort likevel, er nok blitt for tung i sessen... :-)


...tripp, trapp - tresko...


...målet med turen var flytebryggen, fisking - og fangst så middag søndag ble reddet... :-) ...og Randi startet friskt, hun fikk en ganske stor lyr etter kun få minutter - det er jenta si det!... :-)


...men, det tok ikke lange tiden før Stig fikk en passelig stor torsk......og Henrik fikk en makrell...


...og så fikk Stig en lyr som var større en Randi sin, til Randi sin store gremmelse - men jeg fikk den første da...det kan ingen ta ifra meg - var hennes melding tilbake til Stig... :-)
I tillegg til disse fikk Øystein og Lasse, og Randi og Stig forsåvidt, noen småfisk - flere av dem ble sluppet utti igjen...


...søndagsmiddagen ble reddet, og da vi kom tilbake etter fisketuren ble ungene lagt - mens vi voksene ble sittende oppe utover i de små timer...vi koste oss med litt forskjellig, sånn som m&m, potetgull, rødvin - og gutta klarte og helle nedpå en whisky flaske...vi ble sittende opp til borti kl 05, det rakk vel aldri å bli helt mørkt - da vi la oss var det definitivt lyst ute...vi sovnet nok før vi traff puten, noen av oss fikk med oss i det fjerne at det tordnet på morgensiden...


...årets første hjemmerøkte, og selvfiskede makrell...
Randi, Øystein og Stig koste seg bl.a med dette til frokosten i dag - vi andre nøyde oss med egg og div pålegg, og nystekte rundstykker... :-)


...bursdagsgave/sommergave... :-)
Randi hadde sydd en sminkepung til meg, den var kjempe fin!...og så en råssa slikkepott a gitt, det trengte jeg virkelig - ikke en råssa en nødvendigvis, men absolutt et pluss - har bare hatt en sånn billig greie som holder på å gå i oppløsning her ute, så denne kommer jeg nok til å få mye glede av - jeg som elsker å bake!... :-)


...brennmanet innvasjon!...
Har ikke sett så mange brennmaneter på en gang siden vi var i Bugdøy/Farsund i fjor og forfjor!......litt av noen skapninger, man blir helt fasinert!...


...det ble fisking på oss i dag også, gjestene våre hadde mere lyst til det enn å gå i utmarken - skjønner jo det...de er vel heller ikke så bortskjemte når det gjelder å få fisk, men her får vi - hver gang!... :-)


...her fiskes det med stor entuiasme både fra liten og stor!... :-)


...2 blide karer...


...det ble Stig's hjemmelagde fiskesuppe med en touch av tabasco til middag i dag, mmmm - det smakte nyyyyydelig!...og ekstra godt er det jo når fisken er selvfisket av flere rundt bordet... :-)
...ikke alle var like fornøyd med at jeg "bare måtte forevige øyeblikket" for n'te gang... :-)


...mmmm, verdens beste fiskesuppe spør du meg...den har modnes og blitt til over tid, og underveis - nå har den blitt perfek etter min smak!...tenk at Stig lager fiskesuppe helt fra grunnen av, og med sin helt særegne smak - flink hjemmekokk av en mann jeg har!....

- Vel, Randi og Øysten dro med kl 1845 båten, tiden flyr når man har det kjekt!...syntes de nettopp kom...litt trist er det jo å tenke på at det antakeligvis blir lenge til neste gang vi treffes igjen alle 4, i og med vi flytter østover igjen om ikke så mangen uker...jeg treffer dem kanskje om 2 uker igjen, jeg skal jobbe en siste gang i Bergen 13., 14. og 15.juli...
Randi og Øystein fikk med seg egenfisket fisk hjem i dag, håper dere får en god middag en av dagene - og at dere tenker på oss, og de hyggelige minnene vi har sammen her fra Møkster når dere nyter møksterfisken!... :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei.Dette er så koselig, i like your cup. Ja det må eg si at dere har fiskelykke suppen ser deilig ut.Svein har hvist mye rart borte hos seg. Hils din vennine å si at den sminkepung var kjempe flott. Tar hun bestilling;))

Ha en fin uke.